Lefoglalta a CIB és társbankja a hévízi Rognert

A CIB Csoport beszámítás útján megvásárolta a Rogner Hotel & Spa Lotus Therme-tTöbbszöri próbálkozásra sem sikerült a szálloda tulajdonosait az érvényes finanszírozási szerződés betartására bírni, ezért a CIB Csoport és a társfinanszírozó bank tulajdonába került a hotel. A CIB Csoport MTI-nek eljuttatott közleménye szerint a bankok mondták fel a hitelszerződést, majd a biztosítéki szerződés alapján érvényt szereztek fennálló vételi joguknak, és beszámítás útján megvásárolták a Rogner Hotel & Spa Lotus Therme-t.

A CIB Csoport és partnere tulajdonjogát be is jegyezték az illetékes hatóságoknál. Tervei szerint a bankcsoport, tekintettel az alkalmazottakra és a lakosságra ezután is működtetni szeretné a szállodát. Az üzemeltetéssel a Rogner International Hotels and Resorts GmbH-t bízták meg, amely 16. éve látja el ezt a feladatot.

A bank közleménye szerint ugyanakkor a szálloda volt tulajdonosai több alkalommal igyekeztek megakadályozni a szálloda rendeltetésszerű működését illetve az új tulajdonosokat biztosítéki jogaik érvényesítésében. Ez ellen a bank megteszi a szükséges jogi lépéseket – közölte Kanizsai Róbert a CIB Bank kommunikációs igazgatója, azt azonban nem árulta, hogy milyen módon szabotálták az új tulajdonos tevékenységét.
A hévízi Rogner Hotel előző tulajdonosa a DARE-Taverna Csoport volt. A hévízi 232 szobás szállodát tavaly vásárolták meg, a tranzakcióban finanszírozó partnerként a CIB Bank vett részt. A felek közti megállapodás értelmében a szálloda továbbra is a Rogner nevet viselte.

(MTI)