Megérkezett a Buddha-Bar szíve

Buddha-Bar Hotel Budapest Klotild PalaceA tavasszal nyíló Buddha-Bar Hotel Budapest Klotild Palace éttermének központi motívuma, a hely szellemiségét szimbolizáló Buddha szobor a hétvégén megérkezett Budapestre.

{module 221}

A 360 centiméter magas és 250 kilogramm súlyú ülő Buddha szobor, mely alapzatával együtt közel 6 méter magasságba nyúlik fel, ezzel mintegy összekötve a Buddha-Bar Budapest étterem alsó szintjét a felső Lounge és Bár résszel, 3 darabban érkezett Budapestre. Indonéziából indult, majd a fél világot keresztülutazta, hogy a Buddha-Bar Budapest étterembe betérő vendégeket lenyűgözhesse nagyságával, színeivel és a belőle sugárzó fenséges nyugalommal. A műalkotás a Mambo Art munkáját dicséri, melynek vezetői Belgiumból jöttek el, hogy segédkezzenek a szobor végső állapotának megalkotásában. Mielőtt végleg elfoglalta helyét az alapzaton, a vöröses-arany szín eléréséhez először sötétszürke, majd Burgundi vörös, végül aranyszínű borítást kapott. A világon számos nagyvárosban található már a franchise-hoz tartozó Buddha-Bar étterem, melyek mindegyike más-más színű szoborral büszkélkedhet. A budapesti Buddha vöröses-arany színét a mellette található két hatalmas, két emelet magas tükör, az étterem vöröses fényei és a falak aranyozott festése még inkább kiemeli.

A Buddha-Bar Hotel Budapest Klotild Palace a Buddha Bar Hotels & Resorts második koncepció szállodájaként 2012 tavaszán nyitja meg kapuit a vendégek előtt, a legmagasabb színvonalú 5-csillagos szolgáltatásokat kínálva. A szálloda, az épületben helyet kapó 6 vendéglátó egység és spa egy különleges utazásra invitálja az érzékeket. Az egyedülálló koncepciót a George V Eatertainment csoport alkotta meg, mely a világon számos ismert és sikeresen működő Buddha-Bar éttermet üzemeltet, többek között Párizsban, Dubaiban, Beirutban, Cairoban, vagy Kijevben. Az eredeti belsőépítészeti kialakítást Raimond Visan és a DWA Architects csapata álmodta meg.  A budapesti szállodát és a vendéglátó egységeket a Sameer Hamdan és Zuhair Awad tulajdonában lévő Mellow Mood Hotels üzemelteti.

{module 221}