Ünnepel az Arena

Hotel Aréna BudapestMeghívott üzleti partnerei jelenlétében tartotta 30. születésnapi ünnepségét a Danubius Hotel Arena, leánykori nevén Stadion Szálloda. 1978-ban kezdték el az építkezést Tolnai Lajos és Péchy György tervei alapján és 1982. július 26-án nyitotta meg kapuit.A szálloda beruházóinak koncepciója az volt, hogy kiszolgálja a közelben található vásárváros forgalmát, valamint az épület közvetlen szomszédságában működő sportlétesítményeket.

{module 221}

Harminc év távlatából elmondhatjuk, az elképzelés bevált. Több mint 3 millió vendéget fogadtak, mint egy 10 millió éjszakát töltöttek el a szállodában.
Persze a 30 év alatt többször felújították az épületet 1999-ben a homlokzat, 2001-ben a szállodai hall, 2002-ben a vendégszintek újultak meg. Közben volt egy tulajdonos váltás is, a HungarHotels-től a Danubius Hotels vette át az épületet.

A szálloda jelenlegi nevét a vállalaton belül meghirdetett pályázat útján a munkatársak ötletei alapján választották ki. A győztes a Danubius Hotel Arena lett.

Napjainkban a 379 szobás szállodát konferenciahotelként pozícionálják, az 556 négyzetméter kapacitású konferenciaterem, 10 db természetes megvilágítású különterem, business center, uszoda, 1000 négyzetméteres fitness terem és a szauna világ, valamint a jól felszerelt 700 adagos konyha, illetve a szakmáját szerető, vendég centrikus munkatársak együttesen garantálják, hogy a célkitűzések megvalósíthatók.

{module 221}