„Állati” jó nyár Budapesten

Fekete László értékelte a turisztikai statisztikákatA főváros turisztikai marketingszervezete, a BTH Budapesti Turisztikai Nonprofit Kft. a Fővárosi Állat- és Növénykertben tartotta tájékoztatóját, ahol a cég ügyvezetője, Fekete László értékelte a turisztikai statisztikákat, valamint a turisztikai szezon várható alakulásáról is beszélt. Az ügyvezető kiemelte, hogy a klasszikus látnivalók mellett Budapest turisztikai promóciójában, – így idén nyáron is- meghatározó szerepet kapnak a fürdők, a nemzetközi vonzerővel bíró események, koncertek, élményt-kalandot kínáló helyszínek és unikális szolgáltatások. Ezért is esett a választás a Fővárosi Állat- és Növénykertre, mint a sajtóesemény helyszínére, hiszen az Állatkert az ország legrégebbi, és legnagyobb gyűjteménnyel rendelkező élő zoológiai bemutatóhelye, mi több, világviszonylatban is a vezető állatkertek közé tartozik.

A sokszínű gyűjtemény és a komoly művészettörténeti értéket jelentő, nagyrészt műemlékvédelmi oltalom alatt álló épített környezet együtt olyan különleges látnivalót jelent, amelyre évente egymillió ember kíváncsi, s ezzel a városligeti intézmény az ország leglátogatottabb kulturális intézménye. Turisztikai jelentőségét jól mutatja, hogy látogatói közül évente 100-120 ezer főre tehető az országhatárokon túlról érkezők száma.

A sajtóreggelin az Állatkert képviseletében részt vett Sárfalvi Judit, Simonyi Gábor és Hanga Zoltán is, akik bemutatták az intézmény aktuális látnivalóit és fejlesztéseit, melyet a résztvevők egy bejárás keretében közelebbről is megismerhettek. Találkozhattak az Állatkert három új büszkeségével, az orángután- gorilla-, és zsiráfbébikkel, akik még inkább anyjuk „szoknyája” mögül kémlelik a világot. Megtekintették a Noé arénában rendezett állatbemutatót, valamint szó esett a most nyíló Madagaszkár-házról is, amelyet éppen Madagaszkár függetlenségének 50. évfordulóján tárnak a látogatók elé. Nyáron továbbá az Állatkert egy-egy estére különleges koncerthelyszínné alakul, mivel június 30-tól augusztus 18-ig szabadtéri zenés estékkel kápráztatja el az érdeklődőket.

A Zenés Állatkerti Esték programja az alábbi linken érhető el:
http://www.zoobudapest.com/koncert