Megnyitott a Continental Hotel Zara

2010. június 15-től hivatalosan is fogadja vendégeit 2010. június 15-től, kevesebb, mint egy évvel az alapkőletételt követően, hivatalosan is fogadja vendégeit az egykori Hungária Fürdő és Continental Szálló területén felépített négycsillagos superior hotel. A Continental Hotel Zara – mely a Boutique Zarát követően a ZaraHotels második szállodája – méltó utódja az egykor a Dohány utca ékességeként számon tartott fürdő- és szállodakomplexumnak. A fennmaradt írásos és képi anyagoknak, illetve az építészek és restaurátorok precíz munkásságának köszönhetően, a Hungária Fürdő és a Continental Szálló nem csak stílusában, hanem annak valójában is újjáéled a Continental Hotel Zara**** Superior-ban, Budapest legújabb design szállodájában.

A Dohány-Klauzál-Wesselényi és Nyár utca által határolt területen az art deco és szecesszió stílusában megálmodott 272 szobás ház 220 superior, továbbá exkluzívabb deluxe, és executive szobákkal, valamint teraszos lakosztályokkal várja a kikapcsolódni és feltöltődni vágyókat. Nemdohányzó és dohányzó, valamint káddal és/vagy zuhanyzóval felszerelt szobák közül választhatnak a szálloda vendégei. A szobák alapfelszereltsége az LCD TV, a telefon, a minibár, az egyénileg szabályozható légkondicionálás, a laptop elhelyezésére alkalmas széf, a bőröndtartó, valamint a higiéniai és kozmetikai ápoló készlet és a hajszárító.

A hotel további különlegessége a hetedik emeleten kialakított 150 négyzetméteres Boutique Spa wellness és fitness részleg, külső és belső medencével, pezsgőfürdővel, valamint finn és infra szaunával. Továbbá a tetőkert lélegzetelállító látványa a város felett, egészen a budai hegyek nyújtotta panorámáig. A vendégek kényelmét szolgálja a szálloda épülete alatt kialakított mélygarázs is.

A Hungaária Fürdő bejárataA business és wellness szálloda, mely a WORLDHOTELS First Class Collection brandjéhez tartozó magyar tag, üzleti vendégei részére öt darab, összesen 400 fő befogadására alkalmas, klímaberendezéssel és audiovizuális technikával felszerelt rendezvénytermet alakított ki, melyek a szálloda belső, zöld növényekkel és kisebb vízfelületekkel megépített udvarára néznek, és az „Oázis a belváros szívében” elképzelést hivatottak alátámasztani.

A szálloda étterme, a Zara név inverzeként ARAZ-ra keresztelt étterem, nem csak a szálloda vendégei, hanem a nagyközönség számára is rendelkezésre áll. A séf és csapata a XXI. század legmodernebb konyhatechnológiai eljárását alkalmazva kínálja a magyar és a francia konyha legkiválóbb remekeit az izgalmas ízek kedvelői számára. Az étteremben elhelyezkedő Koktél bár pedig különleges kreációkkal várja a betérő vendégeket. A korhűen helyreállított főbejárat felett elhelyezkedő Galéria Kávézó és Corporate Lounge pedig a társasági élet legújabb színtereként szolgálnak.

A Continental Hotel Zara népszerűségét mi sem bizonyítja jobban, mint hogy a hivatalos megnyitó előtt egy nappal, június 14-én már helyszínt biztosított a 150 fős – „Konferencia a női egészségről – az emlő egészségéről” címet viselő rendezvénynek. Az esemény megnyitóját Nancy Brinker, volt budapesti amerikai nagykövet, a Women for the Cure alapítója és a WHO Rák-kontroll jótékonysági nagykövete tartotta.