Átadták a Pro Turismo Díjakat

Idén hét, szakmájában egyedülálló teljesítményt nyújtó szakember kapta meg a turizmus Oscarjának tartott legrangosabb elismerést, a Pro Turismo Díjat. A díjakat Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter adományozta a turisztikai tevékenység irányítása, szervezése, tervezése, valamint a nemzetközi turisztikai kapcsolatok terén végzett kiemelkedő munka elismeréseként.

2010-ben Pro Turismo Díjban részesült:

Dr. Baán László, a Szépművészeti Múzeum főigazgatója;

Dr. Bátorfi Béla, a Bátorfi Fogászat tulajdonosa és vezetője, az Orvosi Turizmus Iroda Zrt. Igazgatótanácsának tagja;

Csapody Balázs, a balatonszemesi Kistücsök Étterem tulajdonosa;

Gulyás Gábor, a debreceni MODEM Modern és Kortárs Művészeti Központ igazgatója;

Horváth Tihamér, a Kehida Termál Gyógy- és Élményfürdő tulajdonosa, ügyvezető igazgatója;

Szervánszky László mestercukrász, a soltvadkerti Szent Korona Cukrászda tulajdonosa;

Alfred Hackl, a sárvári Spirit Hotel Thermal Spa vezérigazgatója.

A Nemzetgazdasági Minisztérium 2010-ben azon szakembereknek, vállalkozóknak ítélte oda a Pro Turismo Díjat, akik elkötelezettek a minőségi turizmus iránt, és nívós szolgáltatásaikkal példát mutatnak a szakmának. A magas presztízsértékkel rendelkező Pro Turismo Díj a színvonal, az innovatív ötletek és a kreativitás elismerése.

A turisztikai szakma sokféleségét mutatja, hogy az idei Pro Turismo díjazottak között vendéglátó szakember, kulturálisintézmény-vezető, szálloda- és fürdőigazgató, valamint a fogászati turizmusban érdekelt orvos is megtalálható.

A Pro Turismo Díjakat Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter, Horváth Endre gazdaságfejlesztésért felelős helyettes államtitkár, valamint Bánki Erik, az Országgyűlés Sport- és Turizmusbizottságának elnöke adta át a Parlamentben.