Átalakuló TUI

Gyerő Krisztina a Magyar TUI Kft. cégvezetője megerősítette a Napi Turizmus érdeklődésére a napvilágot látott hírt, mely szerint a Magyar TUI Kft. felhagy az utazásszervezéssel. Gyerő Krisztina az idén hatályba lépett áfa-törvény okolta a nehézségekért,- több utazásszervező által is nehezményezett ellentmondásokra utalva – elmondta, hogy az érvényben lévő adójogszabályok, illetve a jelenlegi piaci körülmények motiválták a céget működése átalakításában, valamint hogy megújult formában, az eddigieknél hatékonyabban legyen jelen az utazási piacon.

A Magyar TUI Kft. 2010. október 31-ével szünteti be utazásszervezési tevékenységét.

A magyar indulású repülős árualap szervezését a következő üzleti évtől a TUI Österreich GmbH végzi – mondta el Gyerő Krisztina.

Ennek következményeként a Magyar TUI Kft. valamennyi ügynöki szerződését az üzleti év végével felmondja – ismertette a cégvezető, hozzátéve, hogy a felmondó levelet a napokban postázza az összes partnerének.

Megtudtuk tovább, hogy szervezési okokból kifolyólag a magyar ügynöki hálózatot is a TUI Österreich GmbH fogja Bécsből koordinálni. Ennek megfelelően új World of TUI ügynöki számot az osztrák együttműködési feltételek alapján lehet majd igényelni. Ennek részleteit a TUI Österreich már szintén postázta azon irodák számára, akik forgalmuk alapján az osztrák feltételeknek megfelelnek.

Nem érintik a fenti változások a Terra Reisen-nel megkötött szerződéseket, azok változatlanul érvényben maradnak.

Gyerő tájékoztatása szerint az új felállásnak számos előnye lesz. „Elsősorban egy jóval szélesebb árualap, mivel az új modellnek köszönhetően kinyílik a TUI világ” – fogalmazott a cégvezető, majd hozzátette: „az új ügynökszámmal a teljes árualapot lehet majd foglalni.”

Marad ugyanakkor a TUI Magyarország, mely továbbra is foglalkozik értékesítéssel, marketinggel és légitársaságok akciójával.

Hamarosan személyi illetve szervezeti változások lesznek várhatóak a cégnél, melyekről Gyerő Krisztina bővebbet egyelőre nem kívánt elárulni.
A személyi, szervezeti változásokig továbbra is a jelenlegi budapesti csapat áll rendelkezésre a különféle értékesítési témákban és kérdésekben.

Szeptemberben kerül bemutatásra a TUI téli árualap

Gruber Csaba, a budapesti TUI Utazási központok megválasztott képviselője elmondta: augusztus 26-án kapták meg a TUI Österreich GmBH.-tól az új utazásközvetítői szerződéseket, melynek visszaküldési határidejéül szeptember 15-ét határozták meg. Tekintettel e közeli dátumra, a Magyar TUI hazai viszonteladó partnerei most azt kezdeményezik, hogy a Gyerő Krisztina cégvezető által is említett, az átalakulással kapcsolatos tájékoztatásra mielőbb kerüljön sor.Gruber Csaba azt is elmondta: a TUI Österreich GmBH igen kemény feltételeket vár el az ügynökirodáktól, akiknek belépőül 20 ezer euró (mintegy 6 millió forint!) bankgaranciát kell igazolniuk, vagy ekkora összeget kellene átutalniuk az osztrák tour operator számlájára. Kérdés, hogy a jelenlegi piaci helyzetben hány ügynökiroda lesz képes ennek megfelelni.