Belföldi utazások és élmények az utazási listákon

Az utazók döntöttek: Budapest a második legjobb város a világon

A magyarok többsége egyetért abban, hogy jelenleg inkább belföldön biztonságosabb utazni, így az idei szabadságukat is itthonra tervezik.

Az országjárók vágynak az élményekre, szép számmal keresik fel hazánk gasztro-, fürdő-, kiránduló- és kultúra élménypontjait vagy éppen pattannak kétkerékre, de persze emellett továbbra is a Balaton a tuti befutó – derült ki a Lounge Group eheti elemzéséből.

A nyár élményekkel teljes igazán

Turisztikai céllal általánosságban a válaszadók kétharmada utazik belföldön. Az utazások mellett az emberekben jelen lévő utazási vágy és az élményszerzés szól, melyek közül a legnépszerűbbek az aktív szabadidős tevékenységek, a városlátogatások, valamint a különböző fürdőszolgáltatások.

A térségi desztinációk tekintetében a Dunakanyar iránt nőtt meg nagyszámban kereslet, a Balaton 30 százalékkal, a Börzsöny pedig 27 százalékkal népszerűbb az előző héthez képest az online említések alapján. Városok tekintetében negyvenszeresére nőtt az érdeklődés Harkány, négyszeresére pedig Göd iránt, de duplázódik az olyan kistelepülések iránti figyelem is, mint Bodrogkeresztúr vagy Balatonfenyves.

Hazánk fürdői is a nagy népszerűségnek örvendenek, ötvenszer annyian néztek utána termálfürdőnek – mint a Széchenyi fürdő, a Gellért Fürdő vagy éppen a Velence Resort & Spa – mint az elmúlt hetekben. A belföldi turisztikai utazásokat tervezők 22 százalékának elsődleges célja a gyógyfürdő és fürdő szolgáltatások, gyógykezelések igénybevétele. Ebben a 22 százalékban többnyire az idősek (50+), a nyugdíjasok, és a gyermeket nevelők vannak jelen nagyszámban, desztinációkat tekintve pedig a Tolna, Veszprém, és a Fejér megyében élők.

A hosszú hétvégés kikapcsolódás alatt előszeretettel látogatják hazánk kiránduló élménypontjait is az utazók, a Zemplén Kalandpark és Megyer-hegyi tengerszem közkedvelt úti célnak bizonyul. Az ország műemlékei sem maradnak érdeklődők nélkül idén nyáron, a Kilenclyukú hídról, a Pannonhalmi Bencés Apátságról és a Regéci várról született a legtöbb említés az interneten.

Két keréken az ország

Sokan pattannak biciklire idén és keresik fel hazánk kerékpáútvonalait vagy éppenséggel tekerik körbe Magyarország nagyobb tavait, például a 212 kilométeres Balatoni Bringakörút, vagy a 35 kilométeres Velencei-tó kör alkalmával. Az elmúlt héten a Tisza-tónál megépült kerékpárútvonallal, illetve az ezzel kapcsolatban meghirdetett túrákkal kapcsolatos említések határozták meg a top beszédtémákat. Az utolsó szakasz elkészültével a gépkocsiforgalomtól teljesen elválasztva, két útvonalon (egy 70 kilométeresen és egy 95 kilométeresen) tekerhetik körbe a Tisza-tavat a biciklizni vágyók, melynél útjuk során több hídon is áthaladhatnak. Az útvonal egyébként illeszkedik az Európai Kerékpárút Hálózatba, azaz – az EuroVelo-ba.

Mindenhol jó, de a legjobb…

A legnépszerűbb külföldi úti cél továbbra is Horvátország. A desztináció népszerűsége és a határon túlra való utazási tervek stagnáló tendenciát mutatnak, a külhoni utazási szabályok és a róluk való tájékozódás pedig továbbra is hangsúlyos a netes tartalmakban.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .