Budapest Kártya a legjobbak között

Budapest turisztikai városkártyája a negyedik legjobban teljesítő kártya Európában – derült ki a European Cities Marketing, az európai városi turisztikai hivatalokat tömörítő szervezet, európai városkártyák vizsgálatával készült kutatásából.

Budapest Card

Az amsterdami városi turisztikai hivatal által kezdeményezett, 36 európai városkártya részvételével megvalósuló  kutatás vizsgálta a 2012-es kártyák termékstruktúráját, finanszírozási módját, és hogy hogyan látják a városkártyák helyzetét a termékmenedzserek. A felmérés a kártyákat üzleti modelljeik alapján kategóriákba rendezte, és összehasonlította teljesítményüket piaci részesedésük szerint, a városokba érkezett vendégek számának figyelembevételével. A riport következtetése szerint a sikeres kártya kulcsa, hogy megfeleljen a kiadó szervezet céljainak, akár bevételnövelőként, akár kommunikációs felületként használják.

A Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ Nonprofit Kft. (és jogelődjei) megalakulása óta tagja az európai városi turisztikai hivatalok együttműködésének. Az ECM célja, hogy elősegítse a kommunikációt az európai városok között; az ECM évi kettő, illetve három állandó rendezvénye keretében új trendekről, a turisták szokásairól, turisztikai tevékenységeikkel kapcsolatos üzleti modellekről, azok eredményességéről tájékoztatják egymást. Együttműködnek harmadik piacok kutatásában, megismerésében, és Európába csábításában is, valamint kiemelt projektként foglalkoznak az európai városkártyák kutatásával és népszerűsítésével.