Orbán itala Brüsszelben

Sok internetező örömére kiderült, hogy magyar baracklé van Orbán Viktor tárgyalása közben az asztalon Brüsszelben. A Facebook-on látható fotó  tanúságai szerint a miniszterelnök asztalára a nemzetiszínű  szalvéta-összeállítás mellett magyar üdítő is került.

{module 221}

Orbán Viktor Facebook rajongói oldalának tagjai is többen örömmel kommentálták azt a Brüsszelben, az Európa Tanács székházában készült képet, melyen egyértelműen látszik, hogy a miniszterelnöknek és munkatársainak hazai baracklevet tettek ki. 

A Bors megkérdezte Szijjártó  Pétert, a miniszterelnök szóvivőjét: hogyan lehetséges, hogy a Belgiumban nem is forgalmazott üdítőital került a brüsszeli asztalra? A szóvivő azt válaszolta, hogy az ételek és italok beszerzéséért a brüsszeli magyar állandó képviselet felel. Egy ottani munkatárs elárulta, hogy ők csak kapták a terméket. 

„Hagyomány, hogy a soros EU-elnök ország kiviszi Brüsszelbe a saját termékeit, hogy így népszerűsítsék azokat. Az üdítőt nem mi rendeltük, hanem küldték, hogy a hivatalos étkezéseken és tanácskozásokon felszolgáljuk. Libamájat, ásványvizet, szalámikat, paprikát és fűszereket kaptunk még” – fogalmazott a hivatalnok.

{module 221}