Együtt Harkányért!

Együtt Harkányért!Együttműködés  – a kulcsszó, amely meghatározza a Harkányi Turisztikai Egyesület munkáját, létét, feladatait. Együttműködés a várossal, a turizmusban érdekelt szervezetekkel és szolgáltatókkal. Ez az együttműködés, közös munka a záloga annak, hogy a Harkány olyan célállomása legyen a bel- és külföldi turizmusnak egyaránt, amelyre földrajzi fekvése és adottságai méltán feljogosítják.

{module 221}

A Harkányi Turisztikai Egyesület 2010-es megújulását követően nagyratörő, de elérhető  célokat tűzött ki maga elé. A tavalyi évben az Egyesület növelte elismertségét, aminek köszönhetően bővült a tagsága, valamint a térségi és országos szakmai kapcsolatrendszere. Ennek kézzelfogható eredménye az elnyert DDOP TDM pályázat, amelynek 46.976.546 forintnyi támogatáshoz az Egyesület  biztosítja a 15 %-os önrészt – 8.289.983 forintot – az idegenforgalmi adó bevételből származó önkormányzati  hozzájárulás segítségével.

Ez a közös tehervállalás is jelzi az Önkormányzat és az Egyesület szoros együttműködését, elkötelezettségét az együtt végzett munka irányába. A pályázat megvalósítása, amely tavaly szeptemberben kezdődött, 2012. júniusában ér véget. Ennek keretében az Egyesület versenyképességi stratégiát, hálózatfejlesztési- és partnerségi stratégiát és programot, valamint szolgáltatásfejlesztési elképzelés-csomagot dolgozott ki. Az előttünk álló év feladata lesz ezek megvalósítása.

Az Egyesület idén  egy turisztikai portált és egységes térségi turisztikai adatbázis rendszert, valamint on-line foglalási rendszert készít elő, együttműködve a gyógyfürdővel és a gyógykórházzal. Emellett elkészül Harkány arculatának egységes kidolgozása és azt megjelenítő elemek legyártása. A Harkányi Turisztikai Egyesület képviseli a várost a budapesti, valamint vidéki turisztikai vásárokon, ezzel együtt szervezi a regionális és országos médiumokban való megjelenését Harkánynak, mint turisztikai célállomásnak.

Az együttműködés hivatalok és szolgáltatók között akkor a legsikeresebb, ha minden érintett – így a látogató is – megfelelő  információval rendelkezik. Ennek segítése érdekében az Egyesület átveszi a várostól a Turinform iroda működtetését, egységes városi turisztikai tájékoztató táblarendszert alakít ki és a tervek szerint érintőképernyős info-pontokat (touch info) helyez el a város frekventált pontjain.

Az Egyesület május 25-i közgyűlésén elfogadásra került a fenti fejlesztéseket és intézkedéseket is tartalmazó 2011-es terv, és két új tag csatlakozását is elfogadták.

A közgyűlést követő  nyílt fórumon Lévai Miklós egyesületi elnök és Sarkadi Eszter egyesületi titkár vázolták a harkányi turisztikai fejlesztéseket, terveket és lehetőségeket. Dr. Imri Sándor polgármester köszöntőjében, Schwartz Tibor fürdőigazgató, illetve Mányai Roland és Horkay Nándor szakértők gondolatébresztő prezentációikban kiemelten hangsúlyozták az összefogás, az együttműködés és a kölcsönös együttdolgozás fontosságát. Mindez – maga a város – csak akkor lehet sikeres, ha az Önkormányzat, az Egyesület és a turizmusban érdekelt szolgáltatók egységesen, azonos cél érdekében, összefogva tevékenykednek.

{module 221}