Az év TDM- menedzsere – Lencsés Tamara

Az év TDM- menedzsere - Lencsés Tamara

A turisztikai desztinációs menedzsment (TDM) rendszer és a TDM szervezetek sikeres működésének ösztönzése érdekében a Magyar Turizmus Zrt. (MT Zrt.) 2011-ben alapította meg „Az év TDM menedzsere” díjat.

Az év TDM- menedzsere - Lencsés Tamara

A jelölteket a szakmai munka értékelése és a kialakított partnerségi kapcsolataik alapján a Magyar Turizmus Zrt. és a Nemzetgazdasági Minisztérium Turisztikai Főosztálya nevezi meg. A jelölést követően a díjra esélyesek nevezését egy, a fenti szervezetek képviselőiből álló szakmai értékelő csoport bírálja el. Az elbírálásnál a jelöltek magas szintű szakmai munkáját, a turisztikai desztináció képviseletének hitelességét, valamint a jelölt saját szervezete és régiója szerinti munkájának hatékonyságát veszik figyelembe. A döntést a díj kiírója, a Magyar Turizmus Zrt. hozza meg. E döntés alapján a címet 2013-ban Lencsés Tamara, a Bakony-Balaton Térségi Turisztikai Nonprofit Kft. vezetője nyerte el.

A díjat Budapesten, február 27-én, az Utazás 2014 kiállítás megnyitóján adta át dr. Komoróczki István, az NGM tervezéskoordinációért felelős államtitkára és Denéné Tóth Marianna, a Magyar Turizmus Zrt. vezérigazgatója.

Lencsés Tamara 2011 májusától vezeti a Bakony-Balaton Térségi Turisztikai Nonprofit Kft.-t. A fiatal szakember korábban is turisztikai területen szerzett szakmai tapasztalatot.

Az irányítása alatt működő Bakony-Balaton Térségi Turisztikai Nonprofit Kft. feladata többek között a terület idegenforgalmának fellendítése és a turizmus térségi irányításának megszervezése. Vezetése alatt a TDM szervezet kialakította egységes arculatát és tudatos márkaépítési folyamatot indított el. A desztináció-fejlesztési stratégiára alapozva elkészült a térség arculata, megfogalmazták a térség vízióját, közös értékrendjét, mely alapján a szervezet elkészíttette imázsfotó-tárát és többnyelvű kiadványcsaládját, színvonalas honlapot üzemeltet. A 2013-as évben bevezették a Bakony és Balaton térségi turisztikai kártyarendszert, valamint elkészült a desztinációt lefedő, több mint 10 pontból álló, 330 db kerékpárral rendelkező kerékpárkölcsönző hálózat.

A Bakony-Balaton Térségi Turisztikai Nonprofit Kft. jó kapcsolatot ápol az MT Zrt. Közép-dunántúli Regionális Marketing Igazgatóságával. Lencsés Tamara kinevezése óta az RMI és a Bakony-Balatoni Térségi TDM szervezet részvételével számos közös akcióra került sor, melyhez a TDM biztosítja a hátteret megbízható partnerként, rugalmasan és magas színvonalon.

Gratulálunk a nyertesnek!