Évzáró rendezvények

2011. december 15-én tartotta évzáró szakmai rendezvényét a Nyugat-Dunántúl régió a győri Famulus Hotelben****, melyen a szakma képviselőit Horváth Gergely, a Magyar Turizmus Zrt. vezérigazgatója, Tama István, az MT Zrt. Nyugat-dunántúli RMI igazgató, valamint, Szombati-Serfőző Eszter Győr megyei jogú város önkormányzatának főosztályvezetője fogadta. Horváth Gergely vezérigazgató a 2012. évi nemzeti turisztikai marketingterv fő irányvonalait és kampányait mutatta be a résztvevőknek, Tama István RMI igazgató pedig a nyugat-dunántúli régió jövő évi marketingakcióiról, kampányairól tájékoztatta a hallgatóságot.

 

{module 221}

A rendezvényen került bejelentésre a „Nyugat- dunántúli turisztikai régió kiemelt kultúrális és örökségturisztikai rendezvénye” című pályázat kiírása. A pályázati kiírás célja a Nyugat-Dunántúl azon kiemelt jelentőségű kulturális és örökségturisztikai rendezvényeinek kiválasztása, melyek a régió turizmusa szempontjából meghatározóak. A címet elnyerő rendezvények népszerűsítésére a Nyugat-dunántúli RMI marketingtevékenységében kiemelt figyelmet fordít a cím birtoklásának időtartama alatt. A pályázati felhívás és űrlap a www.itthon.hu/regiok/nyugat-dunantul/szakmai-oldalak oldalon lesz elérhető. A pályázatok benyújtási határideje 2012. január 31. A régióban maximum 20 rendezvény nyerheti el a kitüntető címet. 

***

2011. december 13-án Tihanyban, a Balaton-felvidéki Nemzeti Park 2011-ben átadott látogatóközpontjában, a díjnyertes Levendula Házban került sor a Magyar Turizmus Zrt. Balatoni Regionális Marketing Igazgatósága által szervezett év végi szakmai partnertalálkozóra.
A közelgő ünnepeket megidéző hangulatú rendezvényre meghívást kaptak a Balatoni RMI partnerei, a régió turisztikai szolgáltatói, turisztikai egyesületei és településeinek képviselői.

A rendezvényen köszöntőt mondott Puskás Zoltán, a házigazda Balaton-felvidéki Nemzeti Park igazgatója. Mártonné Máthé Kinga, a Magyar Turizmus Zrt. belföldi igazgatója „Új vizeken tovább” című előadásában bemutatta a társaság 2012. évi marketingtervét, annak főbb pontjait, célkitűzéseit. Hangsúlyozta, hogy a Balaton továbbra is kiemelt helyen szerepel a nemzeti turisztikai marketingkommunikációban. Benkő Krisztina megbízott igazgató évzáró összegzésében kiemelte az elmúlt év balatoni fejlesztéseit, kitért a többek között a rapszodikus időjárásnak köszönhető vendégforgalmi változásokra, és beszámolt az RMI 2011. évi kiemelt nyári kampányáról. A hivatalos programot követően az ünnepi műsor keretében balatonfüredi iskolások által előadott betlehemes játékot tekinthetett meg a közönség, majd a Balatonfüredi Zeneiskola növendékei gondoskodtak a karácsonyi hangulat megteremtéséről. 

Az összejövetelt a Balatoni Regionális TDM Szövetség elnökségének idei utolsó ülése előzte meg, amelynek a Balatoni RMI adott otthont. Az elnökség tagjai meghallgatták Benkő Krisztina az RMI 2011. évi szakmai tevékenységét bemutató előadását.

{module 221}