Gőzerővel zajlik a munka

Gőzerővel zajlik a munkaA Magyar Turizmus Zrt. Észak-magyarországi Regionális Marketing Igazgatósága egyeztető megbeszélésre hívta a régió TDM menedzsereit, turisztikai szakembereit és szolgáltatóit azzal a céllal, hogy a jövő évi turisztikai kiállításokról és a román piacra való betörés lehetőségeiről konzultáljanak.

{module 221}

Az október 25-i megbeszélés helyszínéül a nemrégiben megnyílt felsőtárkányi Bambara hotel szolgált. A megbeszélést Hidvéginé Molnár Judit a régió  marketing igazgatója nyitotta meg, és ismertette a jövő évre tervezett régiós elképzeléseket.
Ezt követően a 2012-es belföldi kiállításokon való közös régiós megjelenés került az egyeztetés középpontjába, ezek közül is kiemelt hangsúlyt kapott a budapesti Utazás Kiállítás.

Többszöri nekifutásra, arra az elhatározásra jutottunk, hogy az elmúlt éveknek megfelelően hasonló stílusban és rendszerben jelenik meg Észak-Magyarország a kiállításokon és egyre jobban fókuszálva, az általános utazási kiállítások mellett, a kulturális és gasztronómiai rendezvényeken való megjelenésekre is.

A megbeszélés fontos napirendi pontja volt a román piac felé történő nyitás módszerének megvitatása. A Bambara Hotel resident managere Márkus Sándor, beszámolt tapasztalatairól, valamint 2 romániai turisztikai szakember segítségével bemutatta a román piac sajátosságait, és megosztották ismereteiket arról, hogyan lehet jobb pozíciót elérni keleti szomszédainknál.

A megbeszélésen több olyan szálloda vezetője is részt vett, akik érdekeltek az említett piacon való megjelenésben. A résztvevők a helyszínen megegyeztek egy szolgáltatókból álló munkacsoport létrehozásáról, amelynek a feladata a román piacon való egységes Észak-Magyarország megjelenítése lesz.

A Magyar Turizmus Zrt. Észak-magyarországi Regionális Marketing Igazgatósága minden lehetséges eszközzel és szakmai tudással igyekszik támogatni a munkacsoport tevékenységét, természetesen a külképviselővel közösen.

Hidvéginé Molnár Judit

{module 221}