„ICE Summer Spectacle”

ICE Summer SpectacleFedezze fel a német városokat a Deutsche Bahnnal Budapesten is.A tavalyi eseményhez hasonlóan a Német Turisztikai Hivatal (DZT) a Deutsche Bahnnal (DB) és a Historic Highlights of Germany (HHOG) marketingegyesülettel közösen szeptember 1–12. között kéthetes európai roadshowra indul.

{module 221}

A rendezvény öt ország hét városában népszerűsíti a német városokat és Németország vasúttal való felfedezését. A túra a dániai Koldingból indul, és Koppenhágán át egészen Budapestig tart – további állomásai Varsó, Prága és Brno Csehországban, Pozsony.

A budapesti rendezvény időpontja szeptember 12., helyszíne a WestEnd City Center főbejárata előtti terület.
„Az ICE Summer Spectacle a DZT, a Deutsche Bahn és a Historic Highlights of Germany közös akciója, amellyel a növekvő piacok kultúra iránt érdeklődő célcsoportjait szólítjuk meg – magyarázza Petra Hedorfer, a DZT igazgatótanácsi elnöke.

A rendezvényen egy ICE formájú, innovatív akcióterülettel ellátott színpaddal, illetve egy különálló sátorral szólítják meg a célcsoportokat, ahol a kiállítók célirányosan mutathatják be ajánlataikat a látogatóknak.

A rendezvényt különböző csatornákon kommunikálják az egyes piacokon erre a célra létrehozott interaktív weboldalon is megtalálhatók lesznek, ahol a rendezvény minden fontos részlete is szerepel majd.
A DZT összesen 60 várost és azok látványosságait mutatja be kulturális úticélként. A promóció fontos kiegészítője a „Lebendige Städte” (Élettel teli városok) című DZT-magazin, amely 12 nyelven érhető el.

Kiemelt partnerként a Historic Highlights of Germany marketingegyesület 13 városának fontos szerep jut: Augsburg, Erfurt, Freiburg, Heidelberg, Koblenz, Mainz, Münster, Osnabrück, Potsdam, Rostock, Trier, Wiesbaden és Würzburg sokoldalú kínálattal, mégis egyéni és hamisítatlan profillal rendelkező úticélként mutatkozik be a vendégeknek.
„Az egyesület tagvárosai számos tematikus útvonallal mutatják be a német történelmet az egyéni utazóknak – mondja Björn Rudek, a HHOG igazgatója. – Olyan erős partnerekkel közösen, mint a DZT és a DB kiemelten prezentálhatjuk ezeket a külföldi piacok célcsoportjainak.”

A Deutsche Bahn az ICE Summer Spectacle során a kedvezményes Europa-Spezial jeggyel várja az utazókat: fejenként egy irányba 39 eurótól számos európai országból bármely németországi DB pályaudvarra (és vissza is) eljuthatunk. „Az ICE Summer Spectacle egy fantasztikus rendezvény, amely testközelből ismerteti meg az észak- és kelet-európai vendégekkel Németország városi úticéljait, illetve azt is megmutatja, hogy milyen egyszerű és kényelmes vasúton felfedezni Németországot” – mondja Dr. Oliver Haferbeck, a DB Vertrieb GmbH termékmenedzsment és célcsoportok vezetője.

{module 221}