Megalakult a Magyar–Latin-Amerikai Egyesület (LATIMO)

Latin-Amerika és Magyarország kapcsolatainak fejlesztése érdekében LATIMO elnevezéssel. Az Egyesület olyan, önálló jogi személyiséggel rendelkező,közhasznú szervezetként jött létre, amely közvetlen politikai tevékenységet nem folytat, és a mindenkori magyar kormány Latin-Amerika irányában folytatott politikáját a saját eszközeivel kiegészít.

 

{module 221}

Az egyesület célul tűzi ki, hogy Magyarország és a latin-amerikai országok közötti kapcsolatokat szorosabbra fűzi, a fennálló baráti kapcsolatokat ápolja, és ezzel egyebek mellett a népek közötti barátság elmélyítését, a kultúrák közötti párbeszédet, a környezet védelmét és a fenntartható fejlődés ügyét támogatja.

Az Egyesület tagjai hangsúlyozták, hogy az eddiginél is nagyobb figyelmet kell szentelni a latin-amerikai régióba irányuló idegenforgalom fejlesztésének. Ennek köszönhetően a magyar idegenforgalom képviselői is tagjai a LATIMO-nak, többek között Sárdi Rezső, Brazília és Dél-Amerika specialista a braziliai HAVAS Creative Tours képviselője és Monos János, a Felfedező Klub tulajdonosa, aki a Dél-Amerikába utazó csoportos forgalom élénkítésén fáradozik.

Az alakuló ülésen jelenlévők az Egyesület elnökévé Balogh Sándort és titkárává Tóth Tamást, Magyarország korábbi chilei nagykövetét választották meg. Az alapító tagok között közéleti személyiségek, üzletemberek, volt és gyakorló diplomaták, a média munkatársai és a térség iránt személyes motivációk által érdeklődők egyaránt megtalálható

{module 221}