Az MT Zrt. és az Edutus Főiskola

Horváth Gergely, a Magyar Turizmus Zrt. turisztikai vezérigazgató-helyettese és Dr. Bartók István rektor írta alá azt a megállapodást, amelyben meghatározták a nemzeti turisztikai marketingszervezet és a főiskola közötti együttműködés kereteit.

A közös munka elsősorban a képzés  és a kutatás területét érinti: az MT Zrt. konzultációs lehetőségeket és szakmai gyakorlatot biztosítva segíti az Edutus hallgatóit, míg a főiskola határon túli kapcsolatainak felhasználásával segíti majd az MT Zrt. kutatási programjait. A turizmusban a marketingeszközök, módszerek állandó változása indokolja a folyamatos, gyakorlatorientált képzést, továbbképzést, így az Edutus Főiskola az MT Zrt. szakmai közreműködésével, állandó konzultáció mellett, s a turizmus nemzetközi és hazai tendenciáinak figyelembe vételével dolgoz ki képzési programokat.

A megállapodás értelmében a főiskola állandó meghívást biztosít az MT Zrt. részére minden tudományos és társadalmi rendezvényére, bemutatkozási lehetőséget biztosít az MT Zrt. számára az állásbörzéken, karriernapokon. A két szervezet – elsősorban az együttes tevékenységekhez kapcsolódóan – közösen is szervez majd rendezvényeket.

Az Edutus Főiskola Magyarország egyik innovatív, szakmailag folyamatosan fejlődő felsőoktatási intézménye, amely fontos feladatának tekinti, hogy képzések lebonyolításával, szakmai tananyagok kidolgozásával, valamint szervezetfejlesztési és stratégiai tanácsadással támogassa a gazdaság szereplőit. A Magyar Turizmus Zrt. küldetésében megfogalmazott célja pedig a közös alapon épülő, egységes, egy irányba mutató marketingtevékenység, mely a turizmus és a magyar termékek népszerűsítését szolgálja. A szervezet az ágazati szereplők tevékenysége közötti szinergiát kihasználva több partnerrel kíván együttműködni a jövőben.

A nemzeti turisztikai marketingszervezet több program keretében folytat hatékony együttműködést a felsőoktatási intézményekkel: „Az év turisztikai témájú szakdolgozata” pályázat 12 éve működik sikeresen, melynek keretében az idei évben az egyik különdíjat az Edutus Főiskola végzett hallgatója kapta.

A pályázat célja, hogy ösztönözze és továbbfejlessze a turizmus állami irányítása és a turisztikai felsőoktatási intézmények együttműködését és szakmai munkáját, amely az elmúlt években egyre sokszínűbb lett. A Magyar Turizmus Zrt. gyakornoki programjában való részvétel és a különféle csatornákon keresztül megvalósuló információcsere egyaránt azt szolgálják, hogy a felsőoktatási intézményekből kikerülő hallgatók elméleti ismereteik mellett már az egyetemeken, főiskolákon töltött idő alatt gyakorlati tapasztalatot is szerezzenek.