Németország: erősödő beutazás

A Német Szövetségi Statisztikai Hivatal előzetes adatai szerint a kilenc vagy több ágyas szálláshelyek és kempingek forgalma 2009 novemberében egy százalékkal nőtt.

Összességében 22.6 millió vendégéjszakát regisztráltak. A beutazók vendégéjszakái öt százalékkal nőttek.

A beutazó turizmus novemberi, öt százalékos növekedése eddig messze a legerősebb volt a 2009-es évben. „2009 novemberében külföldiek 3.5 millió vendégéjszakáját tartották nyilván s ez meghaladja a 2007-es rekord-év eredményét”, hangoztatta Petra Hedorfer, a Német Turisztikai Hivatal (DZT) elnökvezérigazgatója.

A belföldi turizmus szilárdan növekszik

A belföldi idegenforgalom 2009 novemberében egy százalékkal növekedett, összességében 19,1 millió vendégéjszakát tartottak nyilván. „2009-ben a belföldi turizmus adta az alapot ahhoz, hogy a vendégéjszakák teljes száma mindeddig stabil maradhatott”, mondotta Hedorfer asszony. „A hazai vakáció ebben az évben népszerűbb volt, mint valaha.”

Ez az irányzat 2010-ben is folytatódhat, de megjegyzendő, hogy az utazók továbbra is érzékenyek az árakra. Németország, mint úticél, a maga kiváló infrastruktúrájával, változatos tájaival, s igen jó ár-érték arányával tehát bizakodással tekinthet a 2010-es év elé.

„Belföldön folytatjuk majd az „Utazzunk el közelre” kampányt s az országot, mint az év minden szakában vonzó úticélt állítjuk a középpontba”, mondotta a DZT vezetője. „Ami a beutazó turizmust illeti: a változatlanul bizonytalan gazdasági körülmények között 2010-ben is azt hangsúlyozzuk majd, hogy minőséget nyújtunk – méghozzá kedvező áron.”