Próbáljon szerencsét Hollókőn

Hollókői vár felújítása

A „Próbáljon szerencsét Hollókőn” elnevezésű, ÉMOP-2.1.1/A-12-k-2012-0005 azonosítószámú projekt kivitelezési munkálatai keretében a Hollókői Vár felújítása Pünkösd után elkezdődött.

Hollókői vár felújítása

A felújítási munkálatok várhatóan ez év végéig eltartanak majd. A felújítás érinti a Várnál zajló rendezvényeket is, így az augusztus 9.-ére tervezett, az évről évre egyre népszerűbb „Mesés Várjátékok” nevű családi rendezvény és a Szent István napi Várjátékok ( 2014. augusztus 20.) is sajnos elmaradnak.

2014. augusztus 20-n, a még mindig építési munkálatok alatt lévő, de már látogatható Ófalu területén tartják meg rendezvényüket a hollókőiek, Szent István napi Kenyérünnep elnevezéssel (részletek hamarosan a www.holloko.hu honlapon), mely alkalmával az Ófalu udvarai fognak megelevenedni.

A „Mesés Várjátékok” elmaradása miatt pedig 2014. szeptember 20-n tartanak egy nagy és ingyenes családi rendezvényt, mely alkalmával a gyerekek elsőként vehetik birtokba a most épülő Holló Jankó játszóteret (mellékelt kép szerint). A „Holló Jankó Mesenap” rendezvény során animátorok, kézművesek, sok-sok móka és különböző finomságok várják a családokat a Hollókő nagyparkolójából nyíló helyszínre.