Sándorfalva meséje

Áraiban és szolgáltatásaiban is családbarát a sándorfalvi strand, amelyet két éve az önkormányzat működtet. A Nádastó Szabadidőközpontban minden együtt van, ami az igazi nyárhoz kell: tiszta élővíz hattyúkkal, homokos part és kulturált körülmények.

Nádastó Szabadidőközpont

Szikrázó napsütés, homokos part és kellemes élővíz. Sokan vágynak nyáron ilyen környezetre, de aztán csak legyintenek: nem telik külföldi utazásra. Pedig nem kell a tengerig menni, hogy ilyen körülmények között strandolhassunk: elég csupán Sándorfalvát megcélozni. A bányatavon második éve működteti az önkormányzat a Nádastó Szabadidőközpontot, amelyet kifejezetten családbarátra alakítottak ki – szolgáltatásaiban és áraiban egyaránt.

– A gyerekes családok többsége kénytelen spórolni, sokan még a Balatonra sem jutnak el. A strandok ma már szintén olyan árakkal dolgoznak, hogy túl gyakran nem engedhetik meg maguknak a strandolást a családok. Mi viszont őket céloztuk meg, amikor a központot kialakítottuk – mondta el Kakas Béla polgármester. A 650, illetve 450 forintos belépők valóban szokatlannak számítanak a mai világban, ráadásul a benntartózkodás sem kerül egy vagyonba, hiszen a vendéglátás árait is féken tartják. A tavalyi bevezető év után idén már visszajáró vendégekről beszélhetünk: jó időben hétköznap is ezernél többen fordulnak meg a 14 hektáros tó partján, amelynek déli részét alakították ki strandnak. A part menti sekély, elkerített részben a gyerekek is biztonságosan pancsolhatnak, a kialakított tódombon pedig homokozhatnak is. A strand állandó vendégei a hattyúk: mára komplett család totyog nap mint nap a vendégek között, a kicsik legnagyobb örömére.

– Törekszünk a széles körű szolgáltatásokra. A gyerekeket játszótér, a felnőtteket fitneszpark várja. Hátul sportpályát és vízi vidámparkot alakítottunk ki, és rendszeresen szervezünk zenés esteket is – sorolta Tóth Réka strandvezető. A horgásztó mellett pecázni, sátrazni, sütni, főzni is lehet, de a kiépített infrastruktúrának köszönhetően még gyerektáborokat is tudnak fogadni.

A szabadidőközpontot elsősorban a bevételből tudják fejleszteni. Az idei újítást viszont, a keleti parton kiépített sétányt 5 millió forintos pályázati pénzből tudták megvalósítani. – Víz-, villany- és szennyvízvezetéket is építettünk, a későbbi beruházások előkészítéseként – mondta el Kakas Béla.

Tervezik, hogy a fákkal árnyékolt oldalon is tusolót, vécét és büfét alakítanak ki, építenek kerékpártárolót, értékmegőrzőt és öltözőkabinokat is.

Folyamatosan szeretnénk fejleszteni, az igényeknek megfelelően. Látjuk már azt is, hogy szükséges a parkoló bővítése. Ha pedig ez megtörténik, valószínűleg egy újabb bejáratot is nyitunk majd a tó másik oldalán.

Tímár Kriszta