Ötödik Budapest Winter Invitation kampány

Ötödik BWI kampányNovember 15-én hivatalosan is kezdetét vette a Magyar Turizmus Zrt. szervezésében idén immár ötödik alkalommal megvalósuló Budapest Winter Invitation (BWI) téli forgalomélénkítő kampány, amely ezúttal is széles körű szakmai együttműködéssel valósul meg. A kiemelt stratégiai partnerek – Malév Zrt., Magyar Szállodaszövetség, Budapest Airport Zrt., BTH Budapesti Turisztikai Szolgáltató Nonprofit Kft., Budapest Gyógyfürdői Zrt., lastminute.com nemzetközi piacvezető utazási portál – mellett, szállodák és egyéb turisztikai szolgáltatók, például autókölcsönzők és programszervezők fogtak össze Budapest, mint vonzó turisztikai desztináció népszerűsítése, valamint a főváros utó- és előszezoni vendégforgalmának növelése érdekében. A 2011. március végéig tartó akció megújult kampánycsomagja – figyelembe véve, hogy az Új Széchenyi Terv a Gyógyító Magyarország Egészségipar programján belül az egészségturizmust helyezte középpontba – ingyenes fürdőlátogatást is tartalmaz, így a BWI vendégek fővárosunk egyéb nevezetességei mellett történelmi fürdőink gyógyító, pihentető hatásait is megismerhetik.

A 2010. november 15. és 2011. március 31. között megvalósuló, ötödik Budapest Winter Invitation kampány ismét számos kedvezménnyel csábítja az utazókat a magyar főváros téli turisztikai kínálatának felfedezésére. A három vagy négy éjszakára érkező vendégek amellett, hogy az utolsó éjszakát ingyen kapják, – a BWI akció újdonságaként – egy kuponokból álló vouchert is átvehetnek a kampányhoz csatlakozott szállodák recepcióján. Az egyes kuponokkal a vendégek egyszeri, ingyenes napi belépőt vehetnek igénybe a magyar főváros megjelölt történelmi fürdőinek – Gellért, Rudas vagy Széchenyi fürdő – valamelyikében, továbbá kedvezményesen vásárolhatnak Budapest Kártyát és vehetnek részt hajós, illetve buszos városnézésen. A szigorú sorszámozású, egységes, BWI arculatos voucherfüzeteket a Magyar Turizmus Zrt. az igényeknek megfelelően, folyamatosan biztosítja a partnerszállodák részére.

A BWI legfőbb célpiacai: Németország, Egyesült Királyság, Franciaország, Ausztria, Olaszország, Spanyolország, Skandinávia, illetve Benelux államok, Csehország, Szlovákia, Románia, Lengyelország és Oroszország.

Az akció részleteiről az utazók az új arculati elemekkel bővülő BWI-honlapon, a www.budapestwinter.com portálon olvashatnak. Az oldal – amely az eddigi évekhez hasonlóan 8 nyelven érhető el – hamarosan a Malév járatfoglaló és a lastminute.com szállásfoglaló rendszerével is kiegészül.

Az ötödik Budapest Winter Invitation kampányt a Magyar Turizmus Zrt. számos marketingeszközzel népszerűsíti. Újdonság, hogy a Társaság idén szorosan együttműködik a lastminute.com portállal, amelynek keretében a nemzetközi piacvezető utazási weboldal brit, német, francia, spanyol, olasz, svéd, dán és norvég honlapjain önálló BWI microsite segíti a BWI-akcióhoz csatlakozott szolgáltatók, így Budapest téli turisztikai kínálatának értékesítését. További küldőpiacokon – Benelux államok, Ausztria, Oroszország, Lengyelország, Csehország, Szlovákia, Románia – a nemzeti turisztikai marketingszervezet a külképviseleteinek kommunikációs csatornáin keresztül csábítja az utazókat arra, hogy téli pihenésüket a magyar fővárosban töltsék. Az online megjelenések mellett Magyarország kiemelt küldőpiacain offline megjelenések és az MT Zrt. külképviseleteinek egyéb akciói is segítik a BWI kampány promócióját.

Németországban például 2011. január folyamán plakátkampány segítségével is invitálják Budapestre a stuttgarti és hamburgi repülőtér utazóit, valamint Berlinben, Münchenben és Frankfurtban city light plakátokon, 18 városban pedig infoscreenen kivetítve jelennek meg a magyar főváros kedvezményes ajánlatai. A milánói metró kocsikban már láthatók azok a kisplakátok, amelyek szintén budapesti utazásra sarkallják az olasz utazókat, míg Koppenhágában december végétől, a madridi repülőtéren pedig 2011 januárjában találkozhatnak az érdeklődők a BWI-hirdetésekkel.

Mint ismeretes, a Magyar Turizmus Zrt. az idei évben megduplázta, 100 millió forintra emelte a kampány népszerűsítésére fordított költségvetését, így az akció tervezett összköltségvetése – a további partnerek hozzájárulásával – eléri a 240 millió forintot.

A BWI akció az eddigi tapasztalatok alapján évente +25.000-60.000 vendégéjszakát eredményez a részt vevő partnerszállodákban, a november-márciusi időszakban.