„Virágos Magyarországért”

Meghosszabbított határidővel, május 31-ig várják az önkormányzatok jelentkezését a „Virágos Magyarországért” környezetszépítő versenybe falu, illetve város kategóriában. A jelentkezés az interneten keresztül lehetséges a www.viragosmagyarorszag.hu honlapon.

Meghosszabbított határidő

A Magyar Turizmus Zrt. kiemelt projektként kezeli a „Virágos Magyarországért” versenyt, mely immár csaknem két évtizede Magyarország legsikeresebb környezetszépítő megmérettetése, és talán ennél is több: mozgalom. Célja a kulturált és vonzó településkép kialakítása, a fenntartható fejlődés szempontjainak következetes alkalmazása, a településen élők összefogásának ösztönzése, az életminőség javítása, a környezettudatos gondolkodás és szemlélet erősítése, a természeti és az építészeti örökség megőrzése és gyarapítása. A virágos, kellemes környezet nem csak az adott település lakosainak életminőségét javítja, hanem az odalátogató turisták szempontjából is kiemelten fontos, hogy szép környezetben tölthessék el szabadságukat.

A versenyt a turisztikai szakma indította útjára, és két évtizede töretlen támogatója. Az idei – immár 20. alkalommal meghirdetett – megmérettetés szervevezéséhez az MT Zrt. továbbra is biztosítja a működési hátteret. A nemzeti turisztikai marketingszervezet célja, hogy a jövőben a marketing területén még hatékonyabban segítse a versenyt és regionális marketing igazgatóságai fokozottabb bevonásával konkrét promóciós együttműködést is biztosítson. A verseny a Magyar Turizmus Zrt. mellett minisztériumok, az Országgyűlés több bizottsága és számos civil szervezet összefogásában valósul meg. Magyarország miniszterelnöke, Orbán Viktor két település részére ajánlott fel díjat.

A verseny fődíja: Magyarország képviselete a 2014. évi Európai Virágos Városok és Falvak Versenyében /Entente Florale Europe/.

Tavaly Százhalombatta és Lövő indult az európai versenyen, mindketten ezüst fokozatot elérve. Ebben az évben Hévíz és Csopak készül az európai megmérettetésre. A nemzetközi zsűri július elején keresi fel a két települést.