Farsangi forgatag a Millenárison – Vidék Napja 2014

Vidék Napja 2014

Február a jelmezek a maszkok és a farsangi mulatságok hónapja. Idén mindez hatalmas báli forgataggal egészül ki, ahol a hagyományok mellett a vidék ízei és a népi játékok is helyet kapnak a Millenáris Parkban.

Vidék Napja 2014

Valódi hagyományőrző mulatságba csábít a Vidék Napja 2014-ben. A busóknak többek között Gryllus Vilmos, a Kolompos zenekar és a Cimbaliband segít majd elűzni a telet, miközben az egész családot programok várják a legkisebbektől a legnagyobbakig. A hangulatért Rákóczi Ferenc műsorvezető felel majd.

Az édesszájúakat farsangi fánk parádé, az ínyenceket birkafőzés és disznótoros várja a helyszínen. A legkisebbek kipróbálhatják a  só-liszt gyurmázást, díszíthetnek fánkot, de az arcfestőben kedvenc mesehősük bőrébe is belebújhatnak. Ezen a napon a jelmezben érkezőket is szeretettel várják.

A vállalkozó kedvűek biztosan nem távoznak majd üres kézzel, hiszen bárki próbára teheti szerencséjét a farsangi ToTón vagy a mágikus szerencsekeréken.

A kültéri helyszínen sem unatkoznak majd a Magyar Vidék Napja vendégei, hiszen nem csak a kovácsmesterek munkáját tekinthetik meg testközelből, de malacokkal, pónikkal, juhokkal, borjakkal és lovakkal is találkozhatnak az állatsimogatóban.

A helyszínen a legkülönfélébb népi hagyományok elevenednek majd meg, így az őrségi rönkhúzás keltette lakodalmi hangulat sem maradhat el. A hideg ellen csurgatott kenyeret és pálinkát is kínálnak a szervezők február 8-án szombaton, a Millenáris Park „D” épületében délelőtt 10 órától.

A csatolmányban a 2013- ban megrendezett Magyar Vidék Napján készült néhány fotó tekinthető meg.

Magyar Vidék Napja 2014
Február 8. 10 óra
Millenáris Park, „D” épület