Ismét a gyerekek veszik birtokba a Szigetet

GyerekSziget

Ezen a hétvégén ismét kitárul a mesék és csodák birodalma a Hajógyári-szigeten, ahol ingyenes programok garmadájával várja a családokat a Generali Gyerek Sziget. Június 11-12-én fellép a Kaláka, az Apacuka, a Kolompos és a Mintapinty, a gyerekek cirkuszi mutatványokat tanulhatnak a Rippel fivérektől, hangszerekkel ismerkedhetnek meg és egy kalandos túrán is részt vehetnek.

Ezen a hétvégén a Generali Gyerek Sziget is vizes vb lázban ég majd: a 19. FINA Világbajnokság szurkolói pontja ezen és a következő hétvégén üdítő programokkal vár kicsiket és nagyobbakat a fenntarthatóság jegyében. A gyerekek kézműves foglalkozások, játszóház, zero waste totó és egyéb szemléletformáló játékok segítségével tanulhatnak az újrahasznosítás és a környezetvédelem fontosságáról.

Szintén a természethez kerülhetnek közelebb a lurkók a Gyerek Paradicsom programjaival, ahol minden nap 11 és 15 órakor felfedező túra is indul. A kalandos túrák során megismerhetik a Hajógyári-sziget élővilágát: meghallgathatják a madarak hangját, megfigyelhetik a földben lakó élőlényeket és bagoly köpetet kereshetnek. A Gyerek Paradicsomban növényültetést is tanulhatnak, a kis palántákat pedig hazavíve gondozhatják a csemeték.

Az Erdőtüzes kalandpályán a bátrak az ügyességüket és a kreativitásukat tehetik próbára, aki pedig elég kitartó, átveheti jól megérdemelt erdőőri oklevelét is. Aki inkább muzsikálna, a HangolÓra programnak köszönhetően többféle hangszert is kipróbálhat, mint az elektromos dob, a digitális zongora vagy az elektromos gitár. A Ganz és MOM Rádióklub sátrában a nagyobb gyerekek saját titkos nyelvet sajátíthatnak el: megtanulhatnak Morse jelekkel kommunikálni és elmerülhetnek a rádióamatőr kommunikáció rejtelmeiben is.

Akiket a cirkusz világa varázsol el, azok a Karamella Cirkuszvilágban számtalan bohócságot, zsonglőr trükköt kipróbálhatnak, a Rippel fivérek előadásában pedig nemcsak ámulhatnak az artistamutatványokon, de biztonságban ki is próbálhatják milyen élmény fejjel lefelé lógva pörögni egy kötélen vagy a levegőben bukfencezni.

A Nagyszínpadon ezen a hétvégén a Kaláka, az Apacuka, a Kolompos és a Mintyapinty táncoltatják meg az apró talpakat, míg Trillamanó és Pivarotti karmester úr ezúttal vasárnap várja a gyerekeket zenés társasjátékával.

A Generali Gyerek Sziget emellett számtalan izgalmat rejt még: a kicsik kézműveskedhetnek, játszóházazhatnak, különféle sportokat próbálhatnak ki, lesznek kint társasjátékok, Cserkésztábor és állatsimogató is. A több tucat kaland a www.gyereksziget.hu oldalon érhető el.

Gyerek Sziget

Hajógyári-sziget
2022 június 11-12.

További információ:
Gyerek Sziget – Facebook
www.gyereksziget.hu

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .