Ciprus a szívedben

Van valami mágikus erő ebben a csodálatos mediterrán szigetben, ami időtlenné teszi, és arra készteti az utazót, hogy időről időre visszatérjen. – mondta Ács Viktória a Ciprusi Idegenforgalmi Hivatal budapesti képviselője, azon a sajtótájékoztatón, amelyet az Utazás Kiállításon tartottak, és amelyen részt vett Alekos Orountiotis, a Ciprusi Idegenforgalmi Hivatal elnöke, Vassos Chamberlen, a Ciprusi Köztársaság nagykövete, valamint Doros Georgiades, az idegenforgalmi hivatal régióreferense.

 

{module 221}

Ciprus fantasztikus tengerpartokkal, végtelen napsütése gazdag ősi és modern látnivaló csodákkal lett megáldva. Van még valami hipnotikus és csábító, valami megmagyarázhatatlan vonzerő. Szíve van.

Ciprus és a lakói évezredek óta látják vendégül a látogatókat és ez a tradíció mára már saját karakterébe is beépült. Akár egy nap a tengerparton, vagy egy finom kávé Lefkosia macskaköves utcáinak egy kávézójában, vagy egy ízletes meze a lélegzetelállítóan szép Troodos hegység kedves kis falvában, Ciprust a szívünkbe lopja.
Aki időt szán rá, meghallgatja, mit sugall, többé nem feledi sármját, páratlan természeti értékeit, változatos falvait, városait. Ciprus tökéletes keveréke az ősi és modern világnak. Ritka kincs, amely évszázadok történelmét dobogja bele a modern világunkba.

A Ciprusi Idegenforgalmi Hivatal (CTO) 18 országban van jelen helyi képviselettel. Budapesten 12 éve működik.A 2015-ig tartó központi marketing stratégia keretében világszerte egységes arculattal jelennek meg a szigetet népszerűsítő kampányok.Az elmúlt öt évben a gazdasági recesszió ellenére a Magyarországról Ciprusra utazó turisták száma növekedést mutatott elérve a 12 000 főt. A magyar utazóközönség körében Larnaca és Agia Napa a legnépszerűbb célállomás.

A hivatalnál nagy hangsúlyt fektetünk arra, hogy a szakma dolgozói is minél többen megismerjék ezt a különlegesen szép szigetet. Ennek érdekében immáron ötödik éve a helyi szállodák együttműködésével ingyenes szálláslehetőséget vehetnek igénybe a kollégák és kísérőik. Úgy vélik ez egy kiváló alkalom az ország turisztikai kínálatának megismerésére, és az itt megszerzett tapasztalatok igen hasznosan kamatoztathatók az értékesítési munkában.

A 2012. február 3-i Malév leállás negatívan érintette a Ciprusra irányuló turistaforgalmat, mivel más légitársaság nem rendelkezett közvetlen járattal. Jelenleg a desztináció csak átszállással érhető el Budapestről (Bécs, Prága, Athén, Varsó, Frankfurt).

Eddigi információk szerint a jövőben a Ryanair és a Wizzair üzemeltetnek közvetlen járatokat Ciprusra, újdonságnak számít majd a Pafos-i célállomás. 

Ez a régió még nem szerepelt a szervezők kínálatában, mivel a korábbi Malév járatok a larnacai repülőtéren landoltak.

{module 221}