Debreceni Utazási Vásár 2019

A XXIX. Debreceni Utazási Vásár és kísérő rendezvényei, a VII. Natural Expo és a „Helyi ízek, helyi értékek” vására több, mint 100 kiállító megjelenésével sikeresen lezajlott a Kölcsey Központban.
A tavalyi évhez hasonlóan, a rendezvény idén is péntektől vasárnapig tartott nyitva. A legtöbb látogató szombati napon érkezett. A kiállítás becsült látogatottsága közel 8000 fő.
Az utazási vásár díszvendége Ciprus volt, akik elégedetten távoztak a debreceni vásárról. Kiemelték, hogy a március végén induló közvetlen ciprusi repülőjárat iránt nagy volt a látogatók érdeklődése.


Az utazási vásár díszvendége Ciprus


A 2008-ban alapított „Közönség díj”, melyet a kiállítás látogatói szavaztak meg a legszebb standnak, Tunézia standja nyerte, melynek átadására a vasárnapi nyereménysorsolás előtt került sor.
Több kiállító kiemelte, hogy nagyon szeretik a debreceni vásárokat, mert a látogatók konkrét utazási céllal érkeznek, nyitottak az ajánlatokra és valóban utazni szeretnének. A visszajelzések alapján egybehangzóan továbbra is a legsikeresebb vidéki vásárként tartják számon a debreceni vásárt, ahová, ahogy több kiállító is fogalmazott, „érdemes eljönni”. Népszerűek a Debrecenből induló repülőgép járattal megközelíthető desztinációk, ugyanakkor az utazási irodák elmondása alapján nincs egyértelműen kiemelhető legnépszerűbb külföldi uticél. A látogatók egyaránt keresték pl. Bulgáriát, Horvátországot, Olaszországot, Spanyolországot, Korfut, Törökországot. Elmondásuk alapján az utazási trendek megváltoztak, az előfoglalási szezon előző év decemberében megindul és tudatosak az utazni vágyók, hamarabb foglalnak és már kevés a szabad hely, így aki nem foglalt most a helyszínen, az holnap már nem biztos, hogy tud, mert folyamatosan telnek be a debreceni járatok.
A vásár hivatalos kérdőívét kitöltő látogatók között a három nap alatt közel 150 ajándékcsomag és utalvány került kisorsolásra.