Nagy sikert hoztak Békés megye ízei

Békés megye termelőinek legjobbjai két napon keresztül egy helyen kaptak lehetőséget termékeik bemutatására. Csaknem harminc kiállító kínálta számtalan portékáját március 22-én és 23-án a Békés Megye Ízei Kiállítás és Vásáron.

Nagy sikert hoztak Békés megye ízei

Húsok, tészták, tejtermékek, feldolgozott gyümölcs- és zöldségtermékek – mind eredeti Békés megyei minőségben. A rendezvényre látogatók nem csak megkóstolhatták, de meg is vásárolhatták a termelői árukat. A büfében pedig a helyszínen felsorakoztatott portékák kombinációi várták az ínyenceket.

„A helyi termék büfében a termelőktől megvásárolt élelmekből számtalan módon kombinált szendvicseket és falatkákat kínáltunk a vendégeknek.” – mondta Gyebnár Péter, az esemény főszervezője. 

Emellett meleg étel is várta a vendégeket mindkét napon. Szombaton, a „Békés Megyei Hal” napján, valamint vasárnap, a „Békés Megyei Sertés” napján a témának megfelelő ételeket szolgáltak fel. 

„Napi százötven főt vártunk, ám ezt a számot mindkét napon meghaladtuk. Ráadásul nem csupán a termelők és a kereskedők ismerték meg jobban egymást, de a termelők éttermekkel és egymással is üzleteket tudtak kötni, és várhatóan a jövőben is együtt fognak működni.” – tették hozzá a szervezők. 

A projekt a Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat elnökségének értékelése és javaslata alapján az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alap Finanszírozásában, a Nemzeti Vidékfejlesztési Program Irányító hatóságának jóváhagyásával valósult meg.