Új terület kiosztási módszer az Utazás 2011 kiállításon

2011. március 3-6.Az Utazás kiállítás ismét a tavasz érkezésével egyidőben, 2011. március 3-6. között nyitja meg a turisztikai szezont. Az idegenforgalmi szakma hazai csúcsrendezvénye több újdonságot is tartogat a kiállítók számára: új terület kiosztási szisztémával, új témákkal és egy különleges programmal készül a Hungexpo a jövő évre.

Az Utazás kiállítás továbbra is zártkörű szakmai nappal nyit március 3-án, amelyre idén több, mint 4300 regisztrált látogató érkezett többségében kereskedelmi szálláshelyek, utazási irodák, önkormányzatok, idegenforgalmi hivatalok és szakmai szervezetek képviseletében. Az Utazás kiállítás elismerten az egyik legjobb kapcsolatépítési lehetőség a turizmus területén, évről évre az idegenforgalmi szakemberek találkozóhelyéül szolgál. A rendezvény hazai turizmusban betöltött fontos szerepét jelzi többek között az is, hogy a korábbi szakmai támogatók – Magyar Turizmus Zrt., Magyar Utazásszervezők és Utazáskövetítők Szövetsége, Magyar Szállodaszövetség, valamint a Falusi és Agroturizmus Országos Szövetsége – mellett az Utazás kiállítás 2011-től már a Nemzetgazdasági Minisztérium támogatását is élvezi, a kiállítás fővédnöke pedig dr. Horváth Endre, turizmusért felelős helyettes államtitkár.

A már megszokott módon az Utazás kiállítás a szakmai napot követően három napon át, március 4-6-ig a nagyközönségé. 2009-ben több mint 55 ezren voltak kiváncsiak az ország legnagyobb utazási vásárára, elsősorban azért, hogy információt gyűjtsenek utazásukhoz. A látogatók 66%-a a kiállítás hatására később le is foglalja nyaralását, sőt 11% már a helyszínen befizeti útját.

Új terület kiosztási módszerA Hungexpo, mint minden évben, 2011-ben is készül újdonságokkal az Utazás kiállításra. A jövő évi díszvendég India lesz, aki annyira sikeresnek ítélte meg idei „ígéretes desztinációként” való megjelenését, hogy már a rendezvényen jelezte részvételi szándékát 2011-re, amit az Utazás kiállítás májusban ülésező szakmai bizottsága el is fogadott. A kiemelt belföldi téma jövőre az egészségturizmus lesz.
Újdonság, hogy a Hungexpo új terület kiosztási szisztémát vezet be, mely szerint a kiállítók előre kiosztott standhelyek közül válogathatnak. Így azok az idegenforgalmi tematikába illeszkedő résztvevő cégek, akik 2010. november 15-ig jelentkeznek a kiállításra, érkezési sorrendben, a legjobb helyekből választhatnak. Érdemes tehát mihamarabb dönteni a részvételről. A végső jelentkezési határidő 2010. december 3.
Jövő évtől már a golf- és lovasturizmus területéről is vár kiállítókat az Utazás kiállítás, illetve – folytatva a 2010-es kezdeményezést – még szélesebb körben mutatják be a fogyatékkal élők turisztikai lehetőségeit. Mivel a rendezvény programkínálatában a kiállítók programjai vonzották leginkább a közönséget, ezért 2011-ben új versenyt hirdet a Hungexpo a kiállítók között: keresik a „legjobb attrakciót”, azaz a legötletesebb és leginkább közönségcsalogató kiállítói programot.

A 2010. évi sikerek folytatásaként jövőre is az Utazás kiállítás mellett kap helyet a Budapest Boat Show nemzetközi hajókiállítás és a Karaván Szalon lakókocsi és lakóautó bemutató. Emellett ismét az Utazás kiállítással együtt rendezik a PORT.hu Bringaexpo-t és a tervek szerint a sorrendben harmadik Európai Leader Expo-t is. Az egyidejű rendezvények sorában egy különlegesség is helyet kap: a Himalája Expo-n bemutatják a hegység múltját és jelenét, így például azt a három autót is, amely a Citroën autógyár 1920-ban szervezett expedíciójából megmaradt.

További információk és a jelentkezéshez szükséges nyomtatványok a www.hungexpo.hu/utazas weboldalon.