Utazás 2011: a belföldi díszvendég Győr

A belföldi díszvendég Győr Már csak alig több, mint egy hónap választ el minket az év legnagyobb idegenforgalmi eseményétől, az Utazás kiállítástól. A vásár március 3-6. között várja a szakmai érdeklődőket és a nagyközönséget a Hungexpo-n. A tavalyi hagyományokat folytatva – amikor Pécs 2010 Európai Kulturális Fővárosa volt az Utazás kiállítás belföldi díszvendége – az expo szervezői idén is kiosztották a státuszt egy magyar nagyvárosnak. Az Utazás 2011 hazai díszvendége idén Győr lesz.

Győr, a találkozások városa! Ezzel a mottóval készül a város az idei Utazás kiállításra, amely a Folyók Városa nevet is büszkén viseli és természetesen ez a titulus is visszaköszön majd a vásáron való megjelenésükben. A kiállítás kiemelt résztvevőjeként Győr számos attrakcióval készül a rendezvényre és szeretnék a város minden arcát megmutatni a közönségnek.

A belföldi díszvendég Győr Győr, a kultúra városa a tervek szerint színpadra viszi a Győri Balett Queen című nagysikerű darabjának egy-egy részletét, de nem hagyják otthon a Győri Filharmonikus Zenekar Bolero Fúvós Együttesét sem. Győr, mint a sport fővárosa elhozza híres sportolóit is, többek között Pálinger Katalint, Görbicz Anitát, Kammerer Zoltánt és Vincze Ottót, de ott lesz a város polgármestere, az olimpiai bajnok Borkai Zsolt is. Győr, a gyerkőcök fővárosa a Vaskakas Bábszínház produkcióival szórakoztatja majd a kiállítás legifjabb látogatóit és ajándékkal is kedveskedik a legbátrabb gyerekeknek. Győr, az innováció városa az AUDI márkával és a Széchenyi Egyetemmel képviselteti magát. Természetesen nem maradhatnak el a város gasztronómiai különlegességei is: a kiállításon látványkonyha, fröccs, a város bora és pálinkája várja a vendégeket, de az ecetes hallal, ezzel a tipikus szigetközi, kisalföldi étellel is szeretnék megismertetni az érdeklődőket.

A belföldi díszvendég Győr Színes programkínálatával Győr is bátran pályázhat az Utazás kiállítás szervezői által először meghirdetett „Legjobb attrakció” versenyre. A megmérettetés ötletét egy 2010. évi felmérési eredmény adta, miszerint a látogatók 77%-a a kiállítók által, a kiállítók standján megszervezett programokat élvezi leginkább. A verseny során a nevezett programok közül egy szakértő zsűri dönti el, hogy melyik esemény bizonyul a legattraktívabbnak, melyik vonzza a legtöbb érdeklődőt. Az első három helyezett a 2012. évi Utazás kiállításra szóló részvételt nyer, de mindenki győztesnek érezheti magát, hiszen valamennyi nevezett program megjelenik a kiállítás honlapján, amellyel komoly reklámértéket kapnak a pályázók. A nevezéseket 2011. január 31-ig várják a szervezők. A részleteket a cikkünk végén található tájékoztatóban olvashatják, illetve ugyanott megtalálják a „Legjobb attrakció” verseny nevezési lapját is.

Az Utazás kiállítással párhuzamosan zajlanak a Himalája Expo előkészületei is. Az egyenesen Franciaországból érkező és csupán négy napig látogatható „csúcsrendezvényen” részt vesz a Mount Everest első magyar férfi meghódítója, a magyar Himalája expedíciók első számú vezetője Erőss Zsolt is. A kiállítás első napján személyesen is találkozhatnak vele, illetve a róla szóló tárlaton megtekinthetik felszereléseit, sátrát, pehely overállját, jégcsákányát is, miközben folyamatos vetítést láthatnak a magyar hegymászó csapat által készített fotókból.

A kiállításokról és az egyidejű rendezvényekről – Budapest Boat Show, Karaván Szalon, Port.hu Bringaexpo – további részleteket olvashatnak a www.hungexpo.hu/utazas weboldalon.

„Legjobb attrakció” verseny tájékoztató
„Legjobb attrakció” verseny nevezési lap