A németországi beutazás újraindítása

A németországi beutazás újraindítása

Idén május 1. és 3. között a nemzetközi utazási szakma és média 34 országból érkező válogatott képviselői találkoztak egymással Oberammergauban, hogy a Germany Travel MartTM (GTM) rendezvényen szerezzenek információkat a legújabb németországi trendekkel, fejlesztésekkel és turisztikai termékekkel kapcsolatban, illetve hogy megismerjék a régiót. A szakmai esemény középpontjában az új üzletek megkötése állt a következő évre. A GTM a németországi beutazó turizmus legfontosabb értékesítési rendezvénye, amely minden évben „Green meetingként” a Német Turisztikai Hivatal (DZT) szervezésében kerül megrendezésre változó régiós partnerek közreműködésével.

A GTM fő magját a két workshop-nap képezi, amely keretén belül idén a német turisztikai iparág 164 vállalkozása mutatta be a nemzetközi utazási szakma több mint 200 bevásárlójának a beutazó turizmusban realizált szolgáltatások sokszínűségét és kínálatuk minőségét, illetve tárgyaltak az üzletkötési lehetőségekről. A kereken 90 nemzetközi médiaképviselőt átfogó információs programok várták a természet, a kultúra, az aktív pihenés, az egészségturizmus, illetve a szokások és hagyományok témákban. A GTM hivatalos megnyitója a Passionstheater Oberammergau színháznál került megrendezésre a 42. Passiójátékok kezdete előtt. A következő napon a GTM résztvevőit esti rendezvényen várták a Neuschwanstein-kastély alatt található Festspielhaus koncertházban.

Petra Hedorfer, a DZT igazgatótanácsi elnöke így nyilatkozott: „Miután a GTM rendezvényt a koronavírus miatt az elmúlt két évben csak virtuális formában tudtuk megrendezni, 2022-ben egyértelmű jelzést küldünk a beutazás további helyreállításához: a fontos küldőpiacainkon világszerte látható külföldi utazási kedv az IPK International felmérése szerint 80 százalékkal a legmagasabb értéket érte el a pandémia kezdete óta.

A Német Turisztikai Hivatal két év után először élőben rendezte meg a Germany Travel MartTM vásárt az Oberammergau és a Zugspitz régióban

A DZT szakértői csapata a nemzetközi utazási szakma több mint 250 key accountjával megerősítette a kereslet megemelkedését a fenntartható utazások szektorában, amelyben Németországot az első helyre állítják.

Ez évi partnereink, Oberammergau és a Zugspitz-régió, illetve a Bayern Tourismus Marketing nagy szakértelemmel egy olyan keretprogramot állítottak össze, amely nagyszerű módon mutatja be a német turisztikai vállalkozások széles szolgáltatási spektrumát és a kínálat sokszínűségét különösen a vidéki régiókban.”

Walter Rutz, a Passionsspiele Oberammergau Vertriebs GmbH & Co. KG ügyvezetője szerint: „Két éven keresztül kellett elhalasztanunk a Passiójátékokat, ám idén végre eljött az idő. Nagyon örülünk a nemzetközi résztvevők és újságírók kiemelkedően magas érdeklődésének a főpróbák iránt, hogy a premier előtt még bepillantást nyerhessenek a kulisszák mögé. Biztosak vagyunk abban, hogy ezzel mi is magával ragadó módon járultunk hozzá az úticél Németország prezentációjához.”

Philipp Holz, a Zugspitz Region GmbH turisztikai menedzsere szerint: „A GTM egy kiemelkedő lehetőség arra, hogy bemutassuk a nemzetközi szakmának régiónk vonzó turisztikai ajánlatait. A workshop-nap a Zugspitze-csúcson minden bizonnyal a rendezvény egyik fénypontja volt.”

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .