Levél a VisitBritain-től

A VisitBritain számos, a szervezet egészét érintő változást jelentett be az elmúlt napokban. Ebben a levélben arról lesz szó, hogy ezek miként érintik a magyarországi működésünket. A változások hátterében a 2010 októberében bejelentett, 34%-os központi költségcsökkentés, illetve a négy éves globális marketingterv áll, mely az elkövetkező időszak legfontosabb brit eseményeire épít, így Vilmos herceg esküvője, a Gyémántjubileum, valamint a 2012-es Londoni Olimpia áll a középpontban.

{module 221}

Hogy az ebből adódó  lehetőséget kihasználhassuk, felül kellett vizsgálnunk működésünket. Jelen pillanatban 35 piacon folytatjuk tevékenységünket, ez pedig azt jelenti, hogy a működési költségek jelentős részét az infrastrukturális kiadások emésztik fel. Ez a tény, illetve a működési költség 50%-os kötelező csökkentése azt eredményezte, hogy jelenlétünket 21 olyan piacra redukáljuk, melyek minden kontinensen biztosítják a lefedettséget, másrészt pedig az idegenforgalmi bevételeink 80%-áért felelnek. A világ egyik vezető turisztikai és közgazdasági kutatóintézetével, az Oxford Economics-szel dolgoztunk együtt annak érdekében, hogy meghozhassuk a helyes döntést. 

Ennek eredményeképp sajnálattal tudatjuk Önnel, hogy bár Magyarország igen fontos turisztikai piac Nagy-Britannia számára, a helyi irodát mégis bezárjuk. 

Digitális jelenlétünk jobbára változatlan marad, hiszen a piac számára továbbra is elérhető  lesz a Fogyasztói weboldal, a Szakmai weboldal, illetve a Media Center is. Ezek mellett természetesen szintén használható lesz a nemrégiben magyar nyelven is elindított BritAgent online oktatóprogram. Piaci jelenlétünket rugalmasabban kezeljük innentől, így szakmai rendezvényeinket anélkül is képesek leszünk megszervezni, hogy helyi csapattal rendelkeznénk. Ezen aktivitások piacról piacra eltérnek majd, és a szakma igényei alapján kerülnek megvalósításra a jövőben.  Ha bármilyen kérdés felmerülne Önben, kérem, keresse nyugodtan keressen a +3670/433 8379-es telefonszámon, vagy a zsofia.kapolnas@visitbritain.org email-címen. 

Üdvözlettel: Kápolnás Zsófia

{module 221}