Növekszik az utazási kedv

Utazás, szálloda, turizmus

Erőteljesen növekszik azon európaiak száma, akik az elkövetkező hónapokban ismét szeretnének külföldi utazásra indulni. Az ETC (European Travel Commission) „Monitoring Sentiment for Domestic and Intra-European Travel” aktuális felmérése szerint a megkérdezettek 70 százaléka szeretne az elkövetkező hat hónapon belül elutazni. Az emberek utazási szándéka ezáltal a 2021. májusi mostani hetedik felmérési hullámban jelentős növekedést mutat az előző felmérések adataihoz képest. Míg 2020. decemberében ez az adat 54 százalék volt, addig 2021. februárjában már 56 százalék.

Az utazást tervezők több mint fele (51 százalék) az európai külföldi célokat favorizálják, jó egy harmaduk (36 százalék) lakóhelyük országában szeretne maradni.

Petra Hedorfer, a Német Turisztikai Hivatal (DZT) igazgatótanácsi elnöke elmondta: „Az európaiak erősen növekvő utazási szándéka a súlyos megbetegedések csökkenő száma, illetve az oltási kampányok sikere mellett a fontos küldőpiacokon és az Európai Unió digitális COVID-igazolványa által elért utazási könnyítések mind fontos momentumai az európai turizmus felépülésének. Az emberek erős koncentrációja az európai utazásokra szintén nagyon jó jel: a járvány kitörése előtt is a német beutazási volumen kereken három negyedét európai küldőpiacok generálták, ez a piaci rész a 2020-as krízisévben 85 százalékra emelkedett. Az úticél Németország márka erőteljes vonzereje, illetve a kiemelkedő piaci jelenlétünk, amelyet anticiklusos marketinggel a krízisben is fenn tudtunk tartani, jó feltételeket teremt arra, hogy a koronavírus utáni időkben tovább erősítsük Németország beutazó turizmusának helyzetét a nemzetközi porondon.”

A kereslet különösen magas a nyári szezonra nézve: az utazást tervezők 31 százaléka már június-júliusban, 41 százalékuk augusztus-szeptemberben, míg 16 százalékuk csak késő őszre tervez üdülést.

A foglalási státusz azt mutatja, hogy az utazni szándékozók meg is valósítják utazási szándékukat: 42 százalékuk már konkrét utazási szolgáltatásokat foglalt le, 40 százalékuk meghatározta az úti célját, csupán az utazni szándékozók 19 százaléka bizonytalan, hogy hova szeretne utazni.

A Tourism Economics legfrisebb felmérései megerősítik az úticél Németország hosszú távú pozitív perspektíváját. Ezek alapján Németország akár 2023-ra elérheti a kereken 92,1 millió nemzetközi vendégéjszakát és ezáltal túllépheti a krízis előtti 2019-es 89,9 millió vendégéjszakák szintjét.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .