Te csak házasodj Anglia

2012 nyári olimpiai játékokNagy napjai lesznek a következő két évben Nagy Britannia idegenforgalmának. Májusban tartja esküvőjét Vilmos herceg, ezt követi a Királynő Gyémántlakodalma és a 2012-es londoni Olimpia és Paraolimpiai játékok – mondták budapesti sajtótájékoztatójukon a VisitBritain angol és magyar vezetői.

De ne csak Londont említsük, hiszen Belfast 2012-ben ünnepli a Titanic Fesztivált, és ott van még a Fesztivál 2012, amely egy kulturális olimpia, ez áprilistól a játékok végéig tart.

Lesz 2012-ben Virágfesztivál Chelsea-ban és Edinburgh Fesztivál, s nem maradhat el a Wimbledoni Tenisz Bajnokság sem.

Az üzleti élet sem áll le, lesznek konferenciák, mindez a következő két évben 4 millió extra látogatót, 2 milliárd font extra bevételt és ötvenezer új munkahelyet generál.

Visit BritainA VisitBritain új logóval is készült a következő évekre, amelynek kulcsüzenete a „Britain you’re invited”.

A programnak három fázisa lesz. Az első a játékokat megelőző 12 hónap, azután a játékok alatti időszak és végül a játékokat követő periódus. Mindez összesen négy évet ölel fel és százmillió fontot fognak elkölteni.

Az Olimpia idején a szálláskeresés miatt sem kell aggódniuk a látogatóknak, mert több mint százhúszezer hotelszoba lesz 2012-re Londonba. Mindenkire gondolnak a vendéglátók, mert nemcsak a magasabb kategóriájú hotelekre lehet számítani majd az Olimpia ideje alatt, hanem harmincezer olcsóbb szállást is lehet találni a diákszállókon és hosteleknél.

Nagy Britannia remek helyszín a Paraolimpiának is, mert számtalan akadálymentesített szállással és közlekedési eszközzel találkozhatunk már most is.

2012 Olimpiai Játékok - ökölvívásArra is odafigyelnek, hogy ne szálljanak el az árak, ezért a VisitBritain és a Visit London létrehozott egy egyezményt „Fair Pricing Charter” elnevezéssel, amellyel azt szeretnék elérni, hogy reálisak maradjanak a piaci árak. Az egyezményt már 400 cég aláírta.

2011. márciusától már megvásárolhatók az Olimpiai belépőjegyek, amelyet a Nemzeti Olimpiai Bizottság viszonteladói értékesítenek.

Egy nemzet meghívja a világot, hogy látogassanak el és fedezzék fel Nagy Britanniát.