„Ízek, imák, Nyugat-Dunántúl”

Szombathely főtérRendhagyó konferenciára és fórumra került sor Szombathelyen november 23-án, az adventi időszak küszöbén. A szakmai program összekapcsolta a Nyugat-dunántúli régió  két turisztikai erősségét, a helyi termékeket és a szakralitást, továbbá a régió turizmusa szempontjából oly fontos szezonhosszabbításra fókuszált. A rendezvény célul tűzte ki, hogy felhívja a figyelmet az adventi vásárokra, az itt megjelenő hiteles alapanyagokra, a helyi ízekre, a régió szakrális értékeire, az élmények közötti átjárhatóságra, valamint a turizmus és az értékek kapcsolatára.

{module 221}

A konferencián Kovács Ferenc, a Vas Megyei Közgyűlés elnöke az önkormányzatiság és a vallási turizmus kapcsolatáról, Tama István a Magyar Turizmus Zrt. Nyugat-dunántúli regionális marketingigazgatója az adventi időszak turizmusáról, Molnár János püspöki titkár a mindennapok értékeként megjelenő szakralitásról, Inzsöl Renáta, a Pannon Helyi Termék Klaszter munkatársa pedig a helyi ízeknek a turizmusban betöltött szerepéről tartott érdekes előadást a résztvevőknek.

A programot helyi termékeket felvonultató  bemutató egészítette ki, ahol az érdeklődők megkóstolhatták és megvásárolhatták a régió autentikus ízeit. Az adventi időszak ugyanakkor nemcsak a profán vásárlásról, hanem a lelki töltekezésről, az ünnepi felkészülésről is szól, így Advent idején – a karácsonyi vásárok mellett – érdemes felkeresni a régió szakrális helyszíneit is, melyek a lelki megújulást, az ünnepre hangolódást segítik elő.

{module 221}