Magyarország az ICCA 51. kongresszusán

Magyarország az ICCA 51. kongresszusán A Magyar Turizmus Zrt. Magyar Kongresszusi Igazgatóságát (MKI) Ferenczy Anikó igazgató és Sipos Alice senior projektmenedzser (képünkön) képviselte az ICCA (Nemzetközi Konferenciák  és Kongresszusok Szövetsége) 51. kongresszusán 2012. október 20-24. között Puerto Ricóban. Az ICCA másik magyar tagja, a Hungexpo Zrt. is részt vett az eseményen.

{module 221}

A Nemzetközi Konferenciák és Kongresszusok Szövetségét 1960-ban alapították azzal a céllal, hogy a különböző országokból jövő szakemberek megosszák tapasztalataikat a hivatásturizmus területén, így jutva versenyképes előnyökhöz a gyorsan növekvő és változó nemzetközi kongresszusi piacon. Jelenleg a szervezetnek közel 90 országból több mint 950 tagja van, 40 alkalmazottal és 6 irodával a világ különböző régióiban. A 2012. évi ötnapos konferencián több mint 700 szakember vett részt, nemzeti és városi kongresszusi irodák, konferenciahelyszínek és szállodák, illetve konferenciaszervezők képviseletében, akikkel közösen lehetőség nyílt a legújabb nemzetközi trendek megismerésére és megvitatására.

A számos nagyon hasznos és érdekes előadás  és workshop mellett, az esemény egyik kiemelt jelentőségű workshop-ja az ún. Business Exchange. Ezen a szakmai találkozón azok vehetnek részt, akik előzetesen feltöltik és elküldik a szervezők számára egy, az ICCA kritériumainak megfelelő, az adott országban lezajlott vagy elnyert kongresszusnak a pályázáshoz szükséges adatait, teljes részletességgel. Az esemény lényege, hogy minden résztvevő „hoz” magával egy rendezvényt, amelynek a pályázási folyamatáról a workshop-on személyesen kérdezhetik egymást a szakemberek.. Az említett szakmai találkozón 109 szakember vett részt, köztük Sipos Alice Magyarországról. A 109 beadott kongresszus kb. 80%-a európai vonatkozású, melyek feldolgozását hamarosan megkezdi az MKI, a minősített PCO-k (nemzetközi gyakorlattal rendelkező konferenciaszervezők) bevonásával. Ennek célja, hogy megvizsgálják, milyen esélyekkel pályázhat Magyarország ezekre a konferenciákra a jövőben és megtegyék a rendezvények elnyeréséhez szükséges lépéseket.

Az ICCA legfrissebb adatai szerint Budapest a 11. legnépszerűbb konferenciaváros a világon. Fővárosunk ezzel olyan jelentős kongresszusi helyszíneket is maga mögé utasított, mint Prága (14.) vagy Brüsszel (17.).

A Magyar Turizmus Zrt. keretein belül non-profit szervezetként működő Magyar Kongresszusi Igazgatóság (MKI) azzal a céllal jött létre, hogy népszerűsítse hazánk konferenciaturisztikai adottságait, helyszíneit kül- és belföldön egyaránt. Fő feladatai közé tartozik az érdeklődők és a piaci szereplők ingyenes, folyamatos informálása, az adatgyűjtés és -kezelés, promóciós anyagok készítése, nemzetközi szervezetekkel való kapcsolattartás és a szakma képviselete.

itthon.hu

{module 221}