A Harley-Davidson is beszáll a Formula E-be, az Envision Virgin Racing csapat szponzoraként

Társul a Harley-Davidson és az Envision Virgin Racing. A világ egyik legelismertebb márkája, a Harley-Davidson társul a párizsi E-Prix legrangosabb Formula E csapatával az Envision Virgin Racinggel. Két márka, amely a jelenbe hozza el az elektromos közlekedés jövőjét két és négy keréken.
Az Envision Virgin Racing nevű Formula E csapat bejelentette, hogy a Harley-Davidson, a világ legpazarabb motorkerékpár-márkája egy több évre szóló szponzori szerződést kötött a csapattal. A szponzori szerződés jól mutatja a Harley-Davidson elkötelezettségét az iránt, hogy vezető szerepet töltsön be a gyorsan növekvő elektromos járművek terén, valamint az iránti lelkesedését, hogy az elektromos meghajtással kapcsolatos új tapasztalatait megossza az egyre nagyobb létszámú nemzetközi közönséggel.


Marc McAllister, a Harley-Davidson terméktervezésért és portfolióért felelős alelnöke a következőket mondta: „Az elektromos járművek állnak a jövő közlekedéséről szóló nemzetközi párbeszédek középpontjában, és ez a jövő most történik. Nagyon izgalmasnak találjuk, hogy partnerei lehetünk az Envision Virgin Racing csapatnak, akik a Formula E, az elektromos meghajtású motorversenyeinek legmagasabb szintjének egyik legfontosabb támogatói. A csapat szenvedélye, professzionalizmusa és az elektromos járművek kiváltotta izgalmak iránti elkötelezettsége egyezik a mi elképzelésünkkel, és hihetetlenül nagy élmény lesz velük együtt dolgozni.”
Az Envision Virgin Racing az egyik legmeghatározóbb és legsikeresebb csapat a Formula E területén, ami a világ első teljesen elektromos versenysorozata és az egyik leggyorsabban növekvő motorsport. A bajnoksági részvétele során a csapat több mint 700 pontot zsebelt be nyolc lenyűgöző győzelme és 23 dobogós helye során, és nemrégiben az első olyan csapat lett, amelyik öt szezonban egymás után könyvelhetett el győzelmeket. A mostani hétvégén a csapat Párizsban indul el következő versenyén, ahol jelenleg a csapatok bajnokságában az előkelő második helyet foglalja el.


Sylvain Filippi, az Envision Virgin Racing ügyvezető igazgatója elmondta: „Le vagyunk nyűgözve, hogy egy ilyen legendás márkát üdvözölhetünk partnereink között, mint a Harley-Davidson. Hozzánk hasonlóan a Harley-Davidson is szenvedélyesen elkötelezett a legfejlettebb technológia fejlesztése és a fenntartható mobilitás iránt, mi pedig ezt segíteni tudjuk megmutatni a világ számára két és négy keréken.”
Hozzátette: „A Harley-Davidson a negyedik jelentős társulás a csapat életében az elmúlt 12 hónap során, miután tavaly bejelentették, hogy szövetkeznek a Stanley Black & Deckerrel a párizsi E-Prix nagydíjon, az Audi Sporttal ősszel és a Genpact céggel decemberben.”
2019 őszén a Harley-Davidson első elektromos motorkerékpára, a LiveWire is kapható lesz. Ez a vállalat jövőbeli széles elektromos jármű-portfoliójának első darabja; és ennél mi sem bizonyítja jobban a vállalat elkötelezettségét, hogy vezető szerepet töltsön be a motorkerékpározás elektromossá tételében, hiszen igyekszik elektromos kétkerekűek teljes skáláját kínálni a legfiatalabb motorosoktól kezdve egészen azokig a motorosokig, akik kiváló minőségű, nagy teljesítményű elektromos motorkerékpárt keresnek.

(Sz.Zs.)