Lengyelország nagy meccse

Lengyelország nagy meccseAz igazi futball-szurkolók izgatottan várják 2012. június 8-át, amikor Varsóban elindul útjára az EURO 2012 Labdarúgó Európa-bajnokság, hogy közel egy hónappal később kiderüljön, hogy melyik ország csapata a legjobb az öreg kontinensen. A nyitó mérkőzésre harmincezer külföldit várnak.

{module 221}

Az Ukrajnával közösen rendezendő  Európa bajnokságra egyaránt lázasan készülődnek a lengyel beruházók és turisztikai szakemberek. Az építkezések időarányosan jól állnak, az első arénát 2010. szeptember 20-án Sting koncerttel adták át. Gdanskban és Wroclaw-ban az utolsó simításokat végzik, a Wroclaw-it ez év szeptemberében át is adják. A legnagyobb az 53 ezer főt befogadó stadion Varsóban található.

Az egy hónapos futball fesztivál modern népvándorlása megkívánja az utak és a repülőterek modernizálását, valamint a vasúti összeköttetések fejlesztését, új pályaudvarokat alakítanak ki a stadionok közelében. A cél az utazási idők lerövidítése. A lengyel lakosság büszke az Európa bajnokság rendezésének elnyerésére és tudja, hogy az építkezésekkel járó eseteleges kellemetlenségek a továbbiakban saját kényelmüket, életminőségüket is növeli.

Jobb lesz az összeköttetés Lengyelország központi területei és Nyugat-Európa között, Gdansk irányába 200 km-es autósztráda szakaszt adnak át, de az A1, A4 sztrádák átépítése a magyar turisták útját is megrövidítheti, elősegíti az Ukrajna és Lengyelország közötti közlekedést.

A bajnokság csoportjait december 2-án Kijevben sorsolják és ezt követően az interneten kezdik árusítani a jegyeket, illetve a Polish Pass”-t, amely megkönnyíti a szállodafoglalást és a közlekedési jegyek vásárlását.

A futballrajongók lengyelországi tartózkodását 2 800 önkéntes könnyíti meg – akiket előre erre kiképeznek, s kötelezően beszélnek angolul, ezen kívül az UEFA 3 000 önkéntest kíván alkalmazni a stadionokban, s egyéb olyan szolgáltató helyeken ahol várhatólag a szurkolók megfordulnak.

Támogatja az Európa Bajnokságot az Európai Unió is, az ő anyagi segítségükkel, az Akadémia Euró program keretei között 1600 dolgozót képeznek ki. Természetesen az egész országban, de elsősorban a rendező városokban turisztikai információs pontokat alakítanak ki.

{module 221}