Világsztárok csatája – HunGarian Baja

Világsztárok csatája - HunGarian Baja

Nasszer al-Attijah negyedszer vagy Mikko Hirvonen másodszor? Netán valaki más fog óriási meglepetést okozni és megnyerni a HunGarian Baját?

Kóstolj bele a tereprali-életérzésbe és találkozz a világsztárokkal ma délután 16 órától az Óváros téri rajtceremónián. Csodáld meg a lóerőtől duzzadó autókat és motorokat és bulizz együtt az Animal Cannibals tagjaival a nyitóünnepségen. Találd meg helyed a szurkolói pontok valamelyikén, és éld át te is testközelből a mindenre elszánt versenyzők gigászi csatáját.

A világ legjobb Dakar-pilótái az idén is összemérik tudásukat Veszprém környékén, közel 100 versenyző áll rajthoz. A tét nem kicsi, a világkupa pontok és a dicsőség mellett idén a méltán világhírű Herendi porcelán trófeával gazdagodnak a győztesek.

A versenyzők készen állnak a harcra, túl vannak a bemelegítésen. A versenyzőkön azért ilyenkor már látszik a harctéri izgalom – az, hogy legszívesebben már most ráállnának a gázra. Papírforma, hogy a két legnagyobb sztár a kétszeres Dakar-győztes Nasszer al-Attijah és a gyári Minivel száguldó Mikko Hirvonen csütörtökön késő délután, szinte egyszerre érkezett meg az adminisztratív ellenőrzésre, így legalább volt alkalmuk egy kicsit ugratni egymást. A katari azzal viccelődött, hogy szinte otthon érzi magát a magyar hőségben, a finn meg persze látványosan méltatlankodott – ő sokkal kevésbé bírja a sivatagi klímát, pedig az utóbbi időben volt ideje hozzászokni.
Al-Attijah eddig háromszor nyert a HunGarian Baján, Hirvonen pedig egyszer, tavaly. Mindketten szívesen jöttek vissza a Veszprém környéki viadalra, szeretik az itteni pályákat.

„Ez az egyik kedvenc versenyem. Mások itt a pályák, mint bárhol máshol a világon, dobálósak, technikásak, végig koncentrálni kell, ha az ember nem akar hibázni. De éppen ez tetszik benne. Imádom a kihívásokat, és azokból a magyar világkupa futam mindig rejt néhányat. Amúgy meg – és nyilván ez sem elhanyagolható – a világkupa-elsőségért harcolunk” – nyilatkozta Nasszer al-Attijah.

Ami Hirvonent illeti, ő egészen más versenyre emlékszik tavalyról, mint ami most vár rá.

„Egy éve minden más volt itt. Esett az eső, sárosak, trükkösek voltak a pályák, most meg tombol a hőség és por van – bár azt hallom, hogy jön az eső. De akármilyen idő is lesz, kemény menetre számítok, mert Nasszer erős ellenfél, mindig nagy élmény vele versenyezni. S hogy mi történt egy év alatt? Szereztem jó néhány hasznos tapasztalatot, minden versenyen tanultam valamit, és ha másodszor állsz rajthoz ugyanazon a viadalon, mindig jobb vagy, mint elsőre. Ez optimizmusra ad okot.”

XIV. HunGarian Baja Tereprally Világkupa
2017.08.11-13. Veszprém
http://www.hungarianbaja.com/
https://www.facebook.com/HunGarian-Baja-110905225626128/?fref=ts