A 8 legjobb magyar étterem

Bock BisztroA Dining Guide egyik különkiadása 2011-ben listázta a legjobb magyar éttermeket, amit az alábbiakban ismertetünk.

{module 221}

Bock bisztró

A halászlét és a lecsót mindenképpen érdemes megízlelni, nem fog csalódást okozni. Mindenre kiterjedő figyelem, fantázia és egy adag pimaszsággal megfricskázott kreativitás jellemzi a Bock ételeit. A pimaszság nem kíméli a nagy magyar legendák, büszkeségek világát, betyárságunkat, világraszóló tehetségünket. Igazi polgárpukkasztás, noha a célközönség éppen a budapesti polgárság. 

Babel delicate

Igazi, autentikus magyar ízek, amelyek a hozzájuk alapvetően elképzelt kissé durva, robusztus megjelenítés helyett lágy tónusokat mutatnak. Valódi, aprólékosan elrendezett kis műalkotások jelennek meg tányérjainkon, szinte nincs szíve az embernek beleszúrni a villát és megsebezni a késsel. Azért érdemes erőt venni magunkon, és evés közben elképzelni, ahogy a gyönyörű és ugyanakkor ízletes étel beépül testünkbe.

Onyx

A Gerbeaud ház étterme nem véletlenül az egyik legrégebbi és legnagyobb hírnévnek örvendők egyike. Ha ide mész, a desszertek tesztelését semmiképpen ne hagyd ki! A modern technológia és a sok éves tapasztalat egyvelege kétségkívűl világszínvonalú fogásokká varázsolják a hagyományos ételeket, ezzel egyfajta modern nosztalgiát kölcsönözve az itt töltött időnek. Somlói galuska és mákos guba… hmm, édes az élet!

Kistücsök

Szeretettel készített vidékies ételek. A balatoni vendéglők közül a Kistücsök azon kevesek közé  tartozik, ahol a regionalitást, a vidék adta lehetőségeket maximálisan kihasználják. A környék termelőivel kialakított közvetlen kapcsolat minden egyes fogáson érezteti jótékony hatását. Nem csoda, hiszen a jó alapanyag jó eredményt szül, az eredmény elfogyasztása közben pedig még szívünk is hálásabban dobog majd. 

67 étterem

Apró kis igazítások, leheletnyi kísérletek, alapvetően azonban a hagyomány a módi. Kiss Gergely, a séf, elhatárolódik a divattól, a vad átértelmezésektől, kirívó formáktól. Szerinte a hagyományos étel szépsége pontosan abban rejlik, hogy megmaradnak a jól ismert vonásai. Ha újítás, akkor viszont kissé mediterrán mikroklíma hatása érezhető. Klasszikus, mégis izgalmas. 

Vár: a Speiz

Itt a monarchia hagyományai dukálnak: a rántott hús felettébb figyelemreméltó újraértelmezése megér egy látogatást, az ihletmerítés garantált. A vasárnapi ünnepi asztalok régen kedvelt fogását egy kicsit másként igazán üdítő, mellette kedves emlékeket idéz. A körömpörköltös bruschetta szintén kiváló. 

Alabárdos

Klasszikus pompával terített asztalok, elegánsan tálalt ételek. Palócleves, vagdalt, pörkölt, minden, ami szem-szájnak ingere. Kissé ódon, kopottas hangulat gondoskodik arról, hogy a megfáradt vándor ne csak testben, de lélekben is meg tudjon pihenni a fejedelmi fogások élvezete közben. Ritkán találunk a tipikus turistaközpontok éttermei között olyat, amelyik valóban „megéri a pénzét”, itt azonban kétség sem fér ehhez.

Rosenstein

A régi, családias, hagyományörző  fogások mellett az új Rosenstein generáció meghonosította az étteremben az újragondolt magyaros műfajt is. Így hát ide érkezve valójában annak függvényében válogathatunk, hogy az ízig-vérig klasszikus, vagy a modernitás szellemével ízlésesen átitatott ételeket részesítjük előnyben.

{module 221}