Badacsony New Yorkban 2022

Badacsony New Yorkban - New York Palota

Visszatér Badacsony a New Yorkba és április 9-én ismét Budapestre látogat a Badacsonyi borvidék. A vendégeket gazdag kínálat várja Badacsony kiemelkedő boraiból a New York Palota Róma termében. Újult lendülettel, hatalmas várakozással, kicsattanó életkedvvel és igazi mestermunkákkal készülődik a sétakóstolóra Badacsony. A kiállító borászatok személyesen töltik meg a poharakat, közben mesélnek munkájukról és mindannyiunk közös szenvedélyéről, a borról. Ezt a hangulatot hivatott közvetíteni az esemény idei szlogenje is: „Életre hívunk”. Ez a két szó magában rejti a megújulást, a tavaszt, és mindazt, amit a korlátozások enyhülése az emberekben megszólít. Hiszen az élet olyan, mint egy üveg mámorító bor.

„A Badacsony New Yorkban mindig kiemelkedik a borvidéki kóstolók közül. A kezdetektől fogva valódi összefogás jellemzi, és sajátos, barátságos hangulat, ami annak köszönhető, hogy a bemutatkozó borászatok és kiállítók maguk szervezik, az őket tömörítő Badacsonyi Céh Turisztikai Egyesület közreműködésével” – méltatta az eseményt Váli Péter borász, a szervezőbizottság elnöke.

A kóstolón csaknem 50 kiállító várja a Badacsonyi Borvidék kedvelőit. Ez alkalommal 34 borászat, több mint 160 féle, ásványokban bővelkedő borát kóstolhatják meg a látogatók. Az esemény „főszereplői” olyan különlegességek, amelyek kizárólag ezen a borvidéken születnek meg, köszönhetően a talaj egyedi ásványosságának, a bazalt, a homokkő és a klíma sajátos hatásainak. Ilyen például a badacsonyi bazalthegy leghűségesebb lakója, a Kéknyelű.

A program további érdekessége, hogy a borászatokon túl szálláshelyek, vendéglátóhelyek, rendezvény helyszínek is bemutatkoznak, és természetesen a mesterkurzusok sem maradnak el. Ezúttal Dr. Csizmadia András, a BorSchola alapítója és vezetője, főiskolai docens (BGE), tanár, szakújságíró, borszakértő, a Magyar Bor Akadémia tagja a vakkóstoló során kiválasztott legjobb borok és a hozzájuk illő ételek mentén mutatja be a borvidék kiválóságát. Előadásának címe: Borágyak – Ideális falatokkal ágyazunk a vulkáni boroknak. A mesterkurzus során a következő borokat kóstolhatják meg a résztvevők, melyek mellé Wolf András, a New York Kávéház és a Salon étterem séfje készít harmonizáló étkeket.

Válibor – Budai Zöld, 2021
Szászi Birtok – Rókaluki Olaszrizling, 2020
Nyári Pince – Olaszrizling Válogatás, 2017
Laposa Birtok – PINO-Szürkebarát, 2020
Villa Sandahl – Crystal Cut Rajnai Rizling, 2017
Domaine Edegger – Quintessence / barrique Sauvignon Blanc, 2018
a’Capella Szőlőbirtok – Badacsonyi Zeus, 2019
Csendes Dűlő Szőlőbirtok – Kéknyelű, 2017
Gilvesy Pincészet – Váradi Furmint, 2019

Dr. Mészáros Gabriella DipWSET nemzetközi borakadémikus, a Borkollégium alapító oktatója pedig a badacsonyi borok érlelhetőségéről beszél 6-7-16-26 éves tételeket segítségül hívva. Előadásának címe: A teljesség varázsa – Érlelt borok Badacsonyból. A mesterkurzus résztvevői a következő borokat kóstolhatják meg , a hozzájuk illő falatkákat szintén Wolf András készíti.

Program

Az eseményen 14 és 16 óra között a kiállítók a szakmai partnereket és a sajtó képviselőit fogadják meghívásos alapon, akik számára a belépés ingyenes.

16 óra után a nagyközönség számára is megnyílik a terem, minden borkedvelőt vár az exkluzív kóstoló.

Badacsony New Yorkban 2022

2022 április 9.
New York Palota Róma terem

Anantara New York Palace Budapest Hotel
1073 Budapest, Erzsébet krt. 9

Jegyeket a rendezvényre és a mesterkurzusokra elővételben lehet vásárolni a www.kostolo.badacsony.com weboldalon kedvezményes 7.900 forintos áron, vagy a helyszínen korlátozott számban 9.900 forintért.

Az esemény facebook oldala

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .