Belvárosi Sörfesztivál: kézműves sörök és gasztronómiai élmények

Belvárosi Sörfesztivál: kézműves sörök és gasztronómiai élmények

Budapest szívében, a Szabadság téren ismét megrendezésre kerül a hagyományokhoz hűen a hetedik Belvárosi Sörfesztivál. Az esemény időpontja 2023. augusztus 29. és szeptember 3., és immár második esztendeje a SPAR Magyarország támogatásával valósul meg. A fesztivál kiemelt célja, hogy bemutassa a gazdag hazai sörkultúrát, különös hangsúlyt fektetve a magyar kézműves sörfőzdék kiváló termékeire.

A kézműves sörök világa

Az eseményre ellátogatók több mint 250 féle sör között válogathatnak, így a sörkedvelők számára ez egy igazi paradicsom lesz. A legkiválóbb magyar főzdék kézműves sörkülönlegességei mellett nemzetközi márkák remekei is a látogatók rendelkezésére állnak. Az újdonságok mellett a jól ismert márkák is helyet kapnak, így a fesztivál minden sörkedvelő igényét kielégíti.

A fesztivál főtámogatója, a SPAR Magyarország, hosszú évek óta kiemelt figyelmet fordít a hazai kis- és családi vállalkozások által készített sörkülönlegességek piacra jutásának támogatására. Az üzletláncban már most is számos kisüzemi sör elérhető, ami hozzájárul az egyedi ízek és gasztronómiai élmények terjedéséhez.

Gasztronómia és kísérőprogramok

A Belvárosi Sörfesztivál több mint csupán egy söröző esemény. A látogatókat egy különleges gasztronómiai kínálat várja, melyben a minőségi street food és a különleges sörök összhangja teremti meg a valódi gasztró-kulturális élményt. Az esti órákban pedig a DJ-k gondoskodnak a jó hangulatról, így a fesztivál nem csak ízletes sörökről, hanem kellemes hangulatról is szól.

A fesztivál söre a Festival Hippie IPA

Az esemény hivatalos sörét, a Festival Hippie IPA-t a SPAR Sörház standjánál lehet megkóstolni. Az idei évben az aranyszínű, frissítően gyümölcsös és telt ízű sörhöz sabro-mosaic-amarillo komlókombinációt használtak, hogy trópusi gyümölcsös ízek és illatok összhangját hozzák létre.

A Belvárosi Sörfesztivál hangulata

Az esemény nem csupán egy söröző fesztivál, hanem egy közösségi élmény is. A szervezők célja, hogy a látogatók kellemes nyárvégi estéket töltsenek el a barátaikkal és a legjobb sörökkel. A hangulatot tovább emeli a fesztivál csodálatos környezete, a Szabadság tér.

A Belvárosi Sörfesztiválra való belépés ingyenes, azonban a sörfogyasztáshoz egyedi fesztiválpoharat kell vásárolni. A fesztivál időpontjai a hét minden napjára kiterjednek, lehetőséget adva mindenki számára, hogy megtapasztalja a minőségi kézműves sörök és gasztronómiai élmények világát.

A hét napon át tartó fesztivál a sör és gasztronómia szerelmeseinek igazi paradicsoma lesz, ahol a kézműves sörök és az ínycsiklandó ételek harmonikus egyvelege teremti meg a tökéletes nyárvégi estéket. Az esemény részletes programjairól és további információkról az esemény hivatalos honlapja nyújt tájékoztatást.

Belvárosi Sörfesztivál 2023

2023 augusztus 29. – szeptember 3.
Budapest, Szabadság tér

A fesztivál nyitva tartása
Kedd: 11:30 – 00:00
Szerda: 11:30 – 00:00
Csütörtök: 11:30 – 02:00
Péntek: 11:30 – 02:00
Szombat: 11:30 – 02:00
Vasárnap: 11:30 – 00:00

Bővebb információ a fesztivál honlapján
A Belvárosi Sörfesztivál facebook esemény oldala

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .