Budapest Borfesztivál 2022

Budapest Borfesztivál 2022

Pontosan 1 hét múlva nyitja kapuit 31. Budapest Borfesztivál

Bármennyire is szeretnénk, hogy a nyár sose múljon el, lassan mégis el kell fogadnunk, nyakunkon az ősz, annak minden szépségével együtt. Gondoljunk ilyenkor a legnagyobb elismeréssel kedvenc borászainkra, akik rengeteg munkát áldozva vetik bele magukat az idei szüretbe, hogy csodás borokkal örvendeztessenek meg minket, borkedvelőket. Legyen a Borfesztivál az ő ünnepük is, ne felejtsetek el velük is koccintani jövő hétvégén a Budavári Palotában!

Stíluskavalkád borkísérőnek

A nyárból őszbe tartva nem csak a borászok élete változik meg, hanem a zenészeké is: a hatalmas nyári zenei fesztiválokat lassan felváltják a méretben visszafogottabb szabadtéri és klubkoncertek. Mi valahol félúton vagyunk ebben az átmenetben, hiszen a pezsgő fesztiválhangulatba illesztjük bele a kisebb lélegzetvételű fellépéseket, melyek hol aláfestő háttérzeneként, hol intim zenei élményként, hol lokális buliként működnek a rendezvény forgatagában. Idén mindezt számtalan stílusban tesszük, lesz többek között pop, jazz, blues, gospel, cumbia, funky, sanzon és autentikus népzene is.

Nébih Borkvíz Bár – na (ne) szórakozz velem!

Játszva tanulni, tanulva játszani, már elcsépelt közhelyek, de annál nagyobb igazságot hordoznak. Ha már ősz és iskolakezdés, akkor talán belefér egy kis ismeretterjesztő program a Borfesztiválon is, ahol természetesen borokról, illatokról, terroir-okról lesz szó. A tanárok kifejezetten jó fejek, akik osztályzatok helyett kedves ajándékokat osztogatnak majd a diákoknak. A program a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal Borászati és Alkoholos Italok Igazgatósága közreműködésének és a Kiváló Minőségű Élelmiszer védjegyének köszönhetően valósulhat meg.

Útmutató minőségi borokhoz

A SPAR Magyarország az elmúlt két évben rengeteg energiát fektetett borkínálata megújításába, mely folyamatnak – hadd fűzzük hozzá szerényen – mi is aktív résztvevői voltunk/vagyunk. Az átfogóan BorPlacc névre hallgató új koncepció keretében az egyik leglátványosabb változás kétségtelenül a Borkatalógust érintette, amely évente kétszer, tavasszal és ősszel, jelenik meg országszerte a SPAR üzletekben. Az aktuális őszi kiadás egy nappal a Budapest Borfesztivál előtt, szeptember 7-én kerül a boltokba, tele rengeteg újdonsággal, VinAgora érmes és SPAR Válogatás borokkal, és jobbnál jobb ár-érték arányú tételekkel.

Jó tett helyébe boldog kis arcokat láss!

A tavalyi rekordbevételt követően a Máltai Szeretetszolgálat egy új mentőautó vásárlására költötte a befolyt összeget. A Borfesztivál Jótékonysági Borárverése idén is megszólította a nagylelkű borászokat, akik felajánlásaikat már meg is tették. A mostani célkitűzés pedig szintén egy jármű megvásárlása lesz, amivel nem betegeket, hanem szegény sorsú, zenei tehetséggel megáldott gyermekeket szállítanának fellépésekre, zenei próbákra, hozzájárulva a kis tehetségek fejlődéséhez, boldogabb és gondtalanabb hétköznapjaihoz.

Borkult

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .