Egyeztetett az MNGSZ és az MGE

A Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség és a Magyar Gasztronómiai Egyesület a napokban érdemi egyeztetéseket folytatott a szakma javára. Prohászka Bélát, az MNGSZ elnökét kérdeztük.

– Mi történt ezen az egyeztetésen?

– Vázlatosan ismertettük a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség teveit a Magyar Gasztronómiai Egyesület delegált személyei számára. Most már azt lehet mondani, hogy élő, szakmai kapcsolatot épített ki a szövetség és az egyesület.
– Miről volt szó pontosan?

– Kifejtettük, hogy miben tudnánk elképzelni az együttműködést. Az egyik fontos pont volt a Mester cím odaítélése, valamint a hazai és nemzetközi versenyek szervezésének kérdése. Ezek szempontjait szeretnénk közösen kidolgozni, beleértve akár a versenykiírást, a zsűrizést, vagy akár a mestercímek odaítélésénél a kredit pontokat. De fontos kérdéskör volt a szakhatóságokkal való együttműködés is.

– Más területen is folynak majd tárgyalások?

– Igen, de most lényegében ez a két pont az, amiben úgy érezzük, hogy első körben ebben szeretnénk együttműködést elérni, mert úgy érezzük, hogy külön-külön nem fogunk tudni sikert elérni, csak összefogva, együttes erővel. Így mind alapanyag téren, mind személyek tekintetében megőrizzük és népszerűsítjük a magyar konyhát és a magyar kollégákat is.

/Kovács Tünde/