Farsangi lesz a Torkos Csütörtök

Torkos csütörtök 2013

A Magyar Turizmus Zrt. 2013-ban is megszervezi a népszerű Torkos Csütörtök akciót, immár a 8. alkalommal. Idén azonban – a néphagyománytól eltérően – kivételesen nem a hamvazószerdát követő csütörtökön kerül sor a magyar gasztronómiát népszerűsítő akcióra, mivel az épp – az étterembe járás szempontjából szintén népszerű – Valentin (Bálint) napra esik. A Magyar Turizmus Zrt. ezért – a gasztronómiai szövetségekkel egyeztetve – 2013. január 31-én szervezi meg az akciót Farsangi Torkos Csütörtök néven.

Torkos csütörtök 2013

 

A Magyar Turizmus Zrt. és a NetPincér korábbi sikeres együttműködésének köszönhetően az akció hivatalos weboldala továbbra is a www.torkoscsütörtök.hu (vagy www.torkoscsutortok.hu) lesz. Ismét ezen a weboldalon zajlik majd az éttermek regisztrációja, illetve a vendégek itt találják meg az éttermek listáját és asztalt is foglalhatnak január 14-étől online módon. Az éttermek jelentkezését 2013. január 28-ig várják a szervezők. Az éttermi akcióval és a kapcsolódó szálláshelyi kedvezményekkel a SZÉP kártya felhasználást is ösztönözni kívánják.

A csatlakozási feltételek nem változtak a korábbi évekhez képest.

Az akcióhoz mindazon éttermek és vendéglátóipari egységek csatlakozhatnak, amelyek vállalják, hogy 2013. január 31-én egész nap – teljes nyitvatartási idejük alatt – ’a la carte’ kínálatukból 50%-os kedvezményt biztosítanak a számla végösszegéből a helyben fogyasztásra, készpénzes vagy bankkártyás (amennyiben lehetőség van rá az év többi időszakában is) fizetési mód választása esetén. A csatlakozás feltétele tehát a Torkos Csütörtök hetén és az azt megelőző héten használt ’a la carte’ étlap és itallap választékának és árainak teljes körű megtartása és az ÉTEL- ÉS ITALFOGYASZTÁSRA együttesen, azaz a számla teljes végösszegéből adott 50%-os kedvezmény! Külön erre az alkalomra készített úgynevezett „Torkos Csütörtök”, azaz szűkített menüsorral az akcióban részt venni nem lehet. Azon éttermek jelentkezését, amelyek ellen korábban jogos panasz merült fel, 2013-ra sem tudja fogadni a Magyar Turizmus Zrt.

A csatlakozó szolgáltató vállalja azt is, hogy az akció hatékonyságmérésének céljából a Magyar Turizmus Zrt. által összeállított elektronikus szakmai kérdőívet kitölti.

Az akcióban részt venni kívánó éttermek, illetve vendéglátóhelyek egészen 2013. január 28-án 16 óráig jelentkezhetnek a www.torkoscsutortok.hu honlapon található regisztrációs űrlap kitöltésével. A regisztrált vendéglátóhelyeket, illetve az akciót, a Torkos Csütörtök www.torkoscsutortok.hu hivatalos honlapja mellett az MT Zrt. az idei évben is népszerűsíti különböző médiafelületein.

A Magyar Turizmus Zrt. 2013-ban is együttműködést tervez a METRO Kereskedelmi Kft.-vel, amelynek eredményeképpen a csatlakozó  vendéglátóhelyek jövőre is kedvezményben részesülhetnek a METRO áruházakban a Torkos Csütörtököt megelőző napokban. A nemzeti turisztikai marketingszervezet az akció sikere érdekében további nagykereskedések és éttermi beszállítók részére is felhívást tett közzé, hogy a kampányhoz kapcsolódó vendéglátóhelyek kedvezményekben részesülhessenek. A METRO áruházakban igénybe vehető kedvezmény feltételeiről, valamint a további csatlakozó nagykereskedelmi partnerekről és a kedvezmények mértékéről szintén a www.torkoscsutortok.hu honlapon lehet majd tájékozódni.

További információt az etterem@torkoscsutortok.hu email címen kaphatnak a vendéglátóhelyek.

A Torkos Csütörtökhöz kapcsolódóan az MT Zrt. ismét szálláshelyi akciót hirdet, amelynek célja a belföldi szálláshelyek vendégforgalmának növelése és a SZÉP kártya szálláshelyi felhasználásának ösztönzése. A kezdeményezéshez mindazon szálláshelyek csatlakozhatnak, amelyek vállalják, hogy a Torkos Csütörtököt követő „hosszú hétvégére” speciális, kedvezményes ajánlatokat dolgoznak ki. Az akcióban részt vevő szálláshelyek a kedvezményes csomagot a szabadkapacitás függvényében biztosítják.

A szálláshely-szolgáltatók 2013. január 18-ig jelentkezhetnek kedvezményes ajánlataikkal. A csatlakozott szálláshelyek csomagajánlatai megjelennek a www.itthon.hu honlapon. Az MT Zrt. a Torkos Csütörtök www.torkoscsutortok.hu honlapján is népszerűsíti a szálláshelyi akciót, valamint a társaság médiafelületein is felhívja rá a figyelmet.

A csatlakozni kívánó szálláshely-szolgáltatók vállalják, hogy részt vesznek az MT Zrt. által kiküldött kérdőíves felmérésben is.

Az ajánlati adatlap letöltésével vagy kitöltésével kapcsolatos technikai jellegű kérdés esetén további információért a neta@itthon.hu email címre írhatnak. Egyéb, szakmai jellegű kérdés esetén pedig a 488-8623-as telefonszámot hívhatják vagy a torkos@itthon.hu e-mail címre írhatnak.

A torkoskodni kívánó vendégeknek egyelőre nincs más dolguk, mint január 14-től böngészni az akció hivatalos honlapját a www.torkoscsutortok.hu oldalt, ahol folyamatosan frissítik a csatlakozott éttermek listáját, sőt asztalfoglalásra is lehetőség nyílik. Az érdeklődők a Torkos Csütörtök hivatalos portáljáról is elérhetik az MT Zrt. www.itthon.hu oldalát, ahol a „Torkos szállásajánlatok” között is lehet majd válogatni, és az „utazási éhséget” csillapítani a kedvezményes ajánlatok megrendelésével.

A Magyar Turizmus Zrt. 2009. április 7-től kizárólagos jogosultja a Magyar Szabadalmi Hivatal által 198 609-es számon lajstromozott Torkos Csütörtök védjegynek, így a szóösszetételt csak azon éttermek használhatják, amelyek regisztrált résztvevői a Magyar Turizmus Zrt. akciójának.

A Torkos Csütörtök továbbra is az MT Zrt. akciójaként jelenik meg, de a komoly éttermi és felhasználói adatbázissal is rendelkező Netpincér az akció honlapjának elkészítésével, a teljes adminisztráció, valamint a honlapon keresztül az asztalfoglalások, illetve az utólagos panaszkezelés lebonyolításával, és saját felületeiken történő kommunikációval hozzájárul a kampány még nagyobb sikeréhez.