Hagyományt teremtett a miskolci Bio- és Helyi termék Seregszemle

Idén másodszor rendezték meg az Észak-Magyarországi FÖLD NAPI Bio- és Helyi termék Seregszemlét a borsodi megyeszékhelyen. A szakmai programok mellett szórakozás is várta az érdeklődőket.

Miskolci Bio- és Helyi termék Seregszemle

Az Észak-Magyarország Flórája Faunája Alapítvány a helyi termék előállítók munkájára, valamint a vidék értékeire igyekezett felhívni a figyelmet április 26-án.

„A miskolci Csizmadia közbe ellátogató vendégek nem csak bio-élelmiszereket, kézműves remekeket vásárolhattak a helyszínen. A családokat zene és tánc várta, de akár a fenntartható élelmiszertermeléssel, erdei gombákkal, madárvédelemmel kapcsolatos ismereteiket is bővíthették a seregszemlén. A gyerekeknek bábszínházi előadást láthattak és játszóház és is volt.” – mondták a szervezők.

Minden program szabadon látogatható és ingyenes volt. A kertek szerelmeseinek külön kedveskedtek a szervezők, délelőtt tizenegytől egészen kettő óráig saját gyűjtésű-szedésű vetőmagokat, csemetéket és palántákat cserélhettek egymás között. A helyi termék előállítás és értékesítés fejlesztésével foglalkozó szakemberek egy műhelybeszélgetésen osztották meg a témában szerzett tapasztalataikat. Az egész napos programot magyar táncház zárta.

A projekt a Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat elnökségének értékelése és javaslata alapján az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alap Finanszírozásában, a Nemzeti Vidékfejlesztési Program Irányító hatóságának jóváhagyásával valósult meg.