Jövőre SIRHA

A HUNGEXPO május végén jelentette be, hogy a jövőben szünetelteti a Horeca-ágazat rendezett eddigi kiállításait és helyébe francia mintára a Sirha Budapest kiállítást rendezik meg. Az első bemutatkozás időpontja: 2014. március 10-12.

Sirha kiállítás - Hungexpo

Nem véletlen a francia példa követése, lévén, hogy a HUNGEXPO fő tulajdonosai franciák.

A központi kiállítás – amelyet kétévente Lyonban tartanak – mindig is egy exkluzív, topbemutatónak számított, a magyar változat inkább a Genfben, Sanghajban, Moszkvában és Isztambulban rendezett Sirhához hasonlít majd: azaz nem csak a topbeszállítókra, hanem ennél sokkal szélesebb kiállítói kör aktív részvételére számítanak. A rendezők bejelentették, a Sirha Budapest megrendezésével egyidejűleg most egy ideig „parkoló pályára” kerül három másik – eddig évente megrendezésre került kiállításuk, amely a Foodapest, az UKBA és a Hoventa szakkiállítás.

A Közép-Kelet Európában egyedülálló  Sirha Budapesten a következők lesznek a fő témák, kiállítási csoportok: élelmiszeripar, élelmiszeripari gépek, italok, italgyártó berendezések, sütőipar, cukrászipar, sütőipari és cukrászipari gépek, gasztronómiai trendek, nyersanyagok, alap- és adalékanyagok, élelmiszer csomagolás, logisztika, üzletberendezés, pénztárgépek, étterem és szálloda berendezések, felszerelések, textíliák, kávéház és bár berendezések, felszerelések, hűtőgépek, konyhagépek, konyhai felszerelések, terítékek, higiénia, karbantartás, biztonságtechnika, munkaruházat, munkavédelem, különféle szolgáltatások és szaklapok, szakmai szövetségek. A hazai kiállítással egy időben rendezik majd – szintén a Hungexpo területén – a Bocuse d’Or szakácsverseny hazai válogatóját, valamint lesz Kreatív Konyha Fórum, Kiváló Magyar Termék díjátadó és más, a témákhoz kapcsolódó nívós rendezvény. A projekt igazgatója, Tihanyi Klára, a szervezés, a jelentkezés a kiállításra már egy hónapja lehetséges, a kiállítói díjak szerencsére nem az egeket verdesik, és számos kedvezményt (ingyenes parkolás stb.) is biztosítanak annak, aki a jelentkezik a jövő évi Sirhára.