Ledugózták az első kadarkát

Ledugózták az első kadarkát

Ledugózták az első kadarkát a szekszárdi borvidék „hivatalos” borospalackjaiba. Heteken belül megkóstolhatjuk a szekszárdi borászok és az O-I összefogása alapján megalkotott palackokba töltött borokat.

Ledugózták az első kadarkát

Elsőként zárta a szekszárdi borvidék „hivatalos” palackjába a Mészáros Borház Kadarka, Kékfrankos és Bikavér borait. Az egyedi palack a szekszárdi borászok és az O-I magyar és olasz csapatának. összefogása alapján öltött testet annak érdekében, hogy szimbólumot teremtsen az egyedi szekszárdi jegyeknek, melyek különlegessé teszik a borvidéket. Az első, szekszárdi palackba töltött borok heteken belül az üzletekbe kerülnek.

A különleges üveg első mintadarabjait, melyet kizárólag a Szekszárdi Borászok Céhének tagjai használhatják tavaly szeptemberben mutatták be a Szekszárdi Szüreti Napok alkalmából. Hazánkban az orosházi öblösüveggyárat üzemeltető O-I és a borászok aktív együttműködésével megalkotott palack célja, hogy egységes arculat és egységes borkészítési stílus legyen köthető a borvidék nagy boraihoz, melyeket szigorú minőségi kritériumrendszer alapján minősítenek annak érdekében, hogy csak a legkiválóbb borok kerülhessenek a palackba.

Szekszárdi borvidék egyik legismertebb borászata, a Mészáros Borház elsőként tölti borait – a 2012-as évjáratú Kadarkát és 2013-as Kékfrankost és Bikavért a szekszárdi palackba. A Mészáros Borház több mint 25 ezer szekszárdi palackot rendelt, melyből a borvidék borait egyenként 8 ezer palackba tölti. A borászat prémium borai nem csupán hazánkban, hanem külföldön is kedveltek, ezért a szekszárdi palackba töltött borokkal a borvidék jó hírnevét tovább kívánják népszerűsíteni.

A 75 cl-es burgundi formára épülő palackon a város címere és neve található. Olyan színes üvegből, úgynevezett uvag színben készült az olaszországi Mezzocorona-ban található O-I gyárban, mely megvédi a benne lévő borokat az UV sugárzás káros hatásaitól, ami különösen a vörös borok esetében fontos.

„Nagy öröm számunkra, hogy a szekszárdi palack története folytatódik és a Mészáros Borház minőségi borai kerülnek ebbe a különleges üvegbe elsőként. Bízunk benne, hogy a szekszárdi borászok összefogását hirdető palackok egyre több hazai és külföldi fogyasztóhoz jutnak el és egyre több borrégióban követik majd a szekszárdiak példáját” – mondta el Szabó József az O-I Magyarország Értékesítési vezetője.