Léhűtő, a kézműves söröző

A Léhűtő egy igazán különleges hely, kicsi, de a benne felsorakoztatott fogyasztanivalók – legyen az vizuális vagy folyékony élvezet – hatalmas. Nem a megtérülési mutatók az elsődlegesek, hanem a kisüzemi söröktől meglágyuló arcok száma.

Kézműves sörök

Miért pont Léhűtő?

A léhűtők egykoron a sörgyár legunalmasabb munkáját végezték  – a forró sörlevet kevergették, hogy gyorsabban hűljön. Az, hogy néha felületesen végezték a munkájukat, mindössze annak bizonyítéka, hogy felfogták hivatásuk totális értelmetlenségét – a sör ugyanis magától is kihűl, csak ki kell várni.

Az ő bölcsességük jegyében, és Gambrinus nagyobb dicsőségére alapították a Léhűtőt, ahol a belvárosi állat is lelegelheti a kézműves sörforradalom gyümölcseit. A Léhűtőben hat sörcsapról kínálják a magyar söröket, folyton változó összetételben, beleértve a legfrissebb gerillasöröket és azokat a különlegességeket, melyeket a következő Főzdefeszt titkos listájáról lestek le.

Különleges élvezetek sörimádóknak

Egyébiránt pedig craft-beer bar lévén, nyitható vitrinben (hűtőben, palackban) prezentálják a legjobb import IPA-kat és stoutokat, weizeneket és dubbeleket: hivatalos BrewDog-ellátónk a Csakajósör. Sörkorcsolyák tekintetében hosszútávon átírják a történelmet, rövidtávon csak sör alá való apróságokat tudnak kínálni.

Igyekeztek olyan belvárosi enteriőrt teremteni, melyben egyszerre nyer kifejezést a jó sör iránti ősi tiszteletük és a sör új formái iránt érzett végtelen kíváncsiságuk. És olyat, amiben jól érzik magukat a léhűtők.