Levél a Bacchustól

Tisztelt Partnerem, kedves Barátom!

Az elmúlt hetek történései miatt szükségesnek éreztem, hogy tájékoztatást nyújtsak hajdani üzleti partnereimnek és barátaimnak!

A Magyar Borok Háza Kft. a tulajdonos csődje miatt jelenleg felszámolás alatt áll. Alapítástól a bezárásig ügyvezetője – alkalmazottja és nem tulajdonosa – voltam a cégnek. 2009. június 2-án a kijelölt felszámoló vette át a „cég” irányítását, ügyvezetését, így azóta nem vagyok jogosult a cég képviseletére.

A Magyar Borok Háza 1997. szeptember 2-i nyitásától a 2008. június 7-i bezárásáig a Magyar Kultúra Alapítvány épületében bérelt területen működött.

Ez év nyarán a Magyar Kultúra Alapítvány a területet a Café Városfal Kft-nek – a felszámolótól időközben megvásárolt berendezési tárgyakkal együtt – bérbeadta. Ez a cég szeptember 9-én a bérelt területet – a cég logóját is használva Magyar Borok Háza néven nyitotta meg, anélkül, hogy a kereskedelmi jogokat megvásárolta volna.

Csatolt meghívójában azt sugallja, hogy új tulajdonossal a régi Magyar Borok Háza nyílik meg újra. Ez félrevezeti mindazokat akik ismerték és becsülték a Magyar Borok Háza munkáját, illetve akik a Magyar Borok Házával üzleti, vagy munkakapcsolatban álltak! A nyitás napján a Cafe Városfal Kft. igazgatóját tájékoztattam, hogy az eljárásuk tisztességtelen.

Számos telefonhívást kaptam az elmúlt napokban az újraindulással kapcsolatosan, ezért indokoltnak látom minden korábbi partneremet arról tájékoztatni, hogy az új tulajdonosokhoz és az újranyitáshoz semmi közöm és minden rendelkezésemre álló eszközzel arra törekszem, hogy az általuk képviselt szolgáltatást ne azonosítsák az én nevemmel!

Személyesen is nehéz teher számomra, hogy – általam nem befolyásolható pénzügyi ellehetetlenülés következtében – évtizedes munkám ment veszendőbe és a Magyar Borok Háza azoknak okozott veszteséget és csalódást, akikért 1997-ben létrehoztuk és akikért egy lelkes csapat 11 évig dolgozott.

A magyar borkultúra szolgálata szívügyem volt és maradt. Jelenleg és a jövőben is teszem azt, amire lehetőségem adódik. A borturizmus ügyét, a nyitott pince programokat, a borfesztiválokat, a bor és művészet kapcsolatát hangsúlyozó rendezvényeket a jövőben is szorgalmazom. És még ma sem tettem le arról, hogy a Magyar Borok Háza megújulva újra vendégeket fogadhasson. Mert számomra az nem az épületet és a Vinotékát, hanem a magyar bor szellemiségét jelentette.

Tisztelettel:
Nyikos István