Megnyitotta kapuit az Édes Napok Csokoládé- és Édességfesztivál

2011. szeptember 16.-án a Budai Vár Savoyai teraszán 12:00 órakor Füleky György és Rebrus Csaba, a fesztivál tulajdonosai ünnepélyes keretek között megnyitották a Csokoládé- és Édességfesztivált Édes Napok címmel.

A 2011. szeptember 16-18 között, a Budai Várban megrendezésre kerülő eseményen a magyar kézműves csokoládémanufaktúráktól a legismertebb nemzetközi édességmárkákon át a legjobb magyar cukrászatokig a szakma teljes szegmense – a legmagasabb színvonalon – képviselteti magát.
A gasztrokulturális étlapról évek óta számtalan minőségi rendezvény és fesztivál közül választhattunk, de az étlap mégsem volt teljes, hiszen hiányzott a desszert. A világ sikeres csokoládé- és édességfesztiváljai után idén szeptembertől évről évre megrendezésre kerül hazánkban az Édes Napok Fesztivál. A fesztivál szakmai hitelességét emeli, hogy fővédnöke Pataki János, a Cukrászok, Csokoládé- és Fagylaltkészítők Világszövetségének elnöke lett.
A szervezők meghívására Budapestre érkezik a BBC Good Food Magazin volt szerkesztője, Sarah Jane Evans is, aki a mellett, hogy Master of Wine címmel rendelkezik, a brit Academy of Chocolate egyik alapítója is. Így a csokoládékészítés elhívatott szakértőjeként előadást ad a csokoládékóstolás mikéntjéről, valamint a csokoládékészítés folyamatairól és különböző aspektusairól.  Bemutatásra kerül Csomagolatlan csokoládé (Unwrapped Chocolate) című könyve is. 
Bonbonkészítés, csokoládé-bor kurzus, Csokoládé Múzeum, szakmai workshopok, este swing, soul, funky koncertek és buli édesítik az eseményt.
A standok programkínálatai, és minden fontos információ: www.edesnapok.hu

 

{module 221}